Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mladý Američan vyváděl na Vysočině. Pod vlivem alkoholu opakovaně řídil, boural a třikrát kradl

Takového experta jsme tu dlouho neměli. Čtyřiadvacetiletý Američan ke konci zaměstnal kriminalisty z Vysočiny více, než by asi sami chtěli. Od 28. do 30. prosince toho stihl opravdu hodně. Ve svém jaguáru se soustavně proháněl opilý, dokonce s ním boural. Několikrát také kradl.

Případ pro policisty začal v pátek 28. prosince kolem půl osmé večer. Tehdy na čerpací stanici na 166. kilometru dálnice D1 ve směru jízdy na Prahu natankoval řidič osobního vozidla značky Jaguar s anglickou registrační značkou 30 litrů pohonných hmot, za které ale nezaplatil a z místa odjel směrem na Prahu. Řidič byl zadržen na parkovišti 111. kilometru, kde vyšlo najevo, že je Američanem. Horší ovšem byl výsledek dechové zkoušky, která ukázala 1,81 a později 1,89 promile alkoholu.

Krevnímu odběru se podrobil v Nemocnici Jihlava. Policisté mu poté zadrželi jeho řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Poté byl zajištěn a umístěn na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a ve věci vedou zkrácené přípravné řízení. Nezaplacení pohonných hmot v hodnotě  přesahující 1 100 korun policisté zadokumentovali jako přestupek proti majetku. Osobní vozidlo zůstalo majitelem zajištěné na parkovišti na 111.kilometru dálnice D1.

Druhý den, tedy v sobotu 29. prosince, si cizinec kolem poledne vyslechl podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a byl propuštěn na svobodu. Už ale kolem třinácté hodiny přijali policisté oznámení, že stejný muž se dopravil na parkoviště na 111. kilometru dálnice D1 a nasedl do svého vozidla. Ještě předtím ale odcizil na čerpací stanici dvě lahve šampaňského a odjel směrem na Prahu. Vozidlo se ale v průběhu dne vypátrat nepodařilo.

Ve stejný den došlo na silnici III/40617 v obci Kostelní Myslová u Telče k dopravní nehodě. Šlo o Jaguar a anglickou registrační značkou. Ano, jednalo se o stejné vozidlo a stejného řidiče, který den předtím řídil opilý na dálnici. V tomto případě řidič projížděl po silnici ve směru od Telče na Zadní Vydří. Nepřizpůsobil rychlost jízdy a při projetí levotočivé zatáčky dostal s vozidlem smyk, najel na pravou krajnici, kde následně havaroval vpravo mimo komunikaci.

Při dopravní nehodě si způsobil lehké zranění, se kterým musel být převezen vozidlem zdravotnické záchranné služby do Nemocnice Jihlava k vyšetření a následně byl z nemocnice propuštěn. Na místě dopravní nehody provedli policisté z obvodního oddělení Telč  dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem - postupně 1,44, 1,33 a 1,35 promile alkoholu v dechu. Řidič se podrobil v nemocnici odběru krve. Při dopravní nehodě došlo ke škodě na osobním vozidle ve výši  70 tisíc korun. Vozidlo po dopravní nehodě nepojízdné a na místo byla na žádost řidiče vyslána odtahová služba.

A vyvádění mladého Američana nebralo konce ani v sobotu 30. prosince. Kolem deváté hodiny ranní kradl supermarketu na ulici Vrchlického v Jihlavě, kde pachatel odcizil zahradní pilku v hodnotě 999 korun. Zakrátko se ho policejní hlídce podařilo vypátrat v ulici Za Prachárnou. Potvrdilo se, že se jedná o stejného muže, který řídil opilý a kradl na dálnici D1 a který havaroval u Kostelní Myslové. Přestupek proti majetku s mužem policisté tentokrát vyřešili uložením pokuty v příkazním řízení a zboží bylo nepoškozené vráceno majiteli. Kolem jedenácté hodiny byl muž propuštěn. Nakonec si pro mladíka do Jihlavy přijeli jeho rodiče, kteří se aktuálně zdržovali na území Maďarska.

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky nehoda, krádež, opilost, Kraj Vysočina, alkohol, dálnice, dopravní nehoda, Praha, Jaguar Cars, Dálnice D1, Lékárenský komplex Jihlava, Telč, Jihlava

Mladý Američan vyváděl na Vysočině. Pod vlivem alkoholu opakovaně řídil, boural a třikrát kradl | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.