Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Čtyřicetiletý muž napadl manželku a pak vzal nůž na policisty. Posedí si až dvanáct let ve vězení

Jihlavští policisté měli 23. prosince kolem půl jedenácté v noci zásah v malé obci nedaleko krajského města. Na tísňovou linku 158 dostali oznámení, že v chodbě společně obývaného domu čtyřicetiletý muž fyzicky napadl svoji manželku a způsobil jí zranění v obličeji. Poté napadl i policisty, na které vzal nůž.

„Během šetření incidentu byl muž policisty opakovaně vyzýván, aby jim otevřel a vyšel ven z bytu. Na výzvu ale muž nereagoval a neuposlechl ani opakovanou výzvu. Zraněná žena musela být převezena zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice v Jihlavě k ošetření. Po ošetření ve zdravotnickém zařízení žena k celému incidentu na policejní služebně podala vysvětlení a policisté na základě zjištěných skutečností využili svého práva, a protože se muž v tomto případě dopustil domácího násilí a navíc se jednalo o opakované protiprávní jednání, vykázali ho ze společného obydlí,“ popsala Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Kolem třetí hodiny ráno se policejní hlídka se ženou vracela na místo činu. Když žena za asistence policistů zazvonila na muže, aby se mohla vrátit domů, tak jí muž otevřel, ale na policisty náhle zaútočil nožem – bodákem - s délkou čepele 20 centimetrů. „Policisté proto užili donucovací prostředky – hrozbu namířenou střelnou zbraní a poté hmaty a chvaty k zadržení agresivního muže. Při útoku nožem ze strany muže nebyl naštěstí nikdo zraněn, policista dokázal útok včas vykrýt.  Policisté měli důvodné podezření, že muž je pod vlivem alkoholu, ale provedení dechové zkoušky bezdůvodně odmítl. Navíc policisté šetřením zjistili, že muž slovně vyhrožoval újmou na zdraví hlídce již při prvním večerním zákroku, kdy nechtěl vyjít z domu,“ pokračuje Čírtková.

Podnapilého muže proto policisté převezli do Jihlavy na záchytku. Kriminalisté si muže po  vystřízlivění převzali, umístili ho do policejní cely a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu násilí proti úřední osobě. Muž si vyslechl obvinění z tohoto zvlášť závažného zločinu.

„Vyšetřovatel podal podnět státnímu zástupci na vypracování návrhu na jeho vzetí do vazby. Státní zástupce podnět akceptoval a soudce poslal  ve středu 26. prosince obviněného muže do vazby. Policisté ho eskortovali do vazební věznice v Brně. V případě prokázání viny mu za tento zvlášť závažný zločin hrozí trest odnětí svobody v trvání až dvanáct let,“ ukončila Dana Čírtková.

Štítky napadení, zranění, policie, nůž, násilí, Lékárenský komplex Jihlava, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtyřicetiletý muž napadl manželku a pak vzal nůž na policisty. Posedí si až dvanáct let ve vězení | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.