Počasí dnes13 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Včerejší srážka tří náklaďáků u Štoků přinesla víc než dvoumilionovou škodu a jedno zranění

Velké dopravní problémy způsobila včerejší nehoda tří nákladních aut, ke které došlo deset minut před pátou hodinou ranní. Stala se na silnici I/38 u Štoků ve směru na Jihlavu. Nyní už je známá výše škody – vyšplhala se na 2,2 milionu korun.

Sedmatřicetiletý řidič nákladního vozidla Renault s maďarskou registrační značkou projížděl po silnici ve směru na Havlíčkův Brod. „Na přímém úseku komunikace přejel do protisměrné části komunikace, kde se bočně střetl s protijedoucím nákladním vozidlem DAF s českou registrační značkou. Toto vozidlo bylo nárazem odraženo a převrátilo se na pravý bok, kdy zůstalo ležet na pozemní komunikaci. Vozidlo Renault po střetu pokračovalo dále ve směru jízdy v protisměrné části pozemní komunikace, kde se dále čelně střetlo s protijedoucím nákladním vozidlem DAF s návěsem s polskou registrační značkou,“ popisuje průběh nehody Dana Čírtková, policejní mluvčí.

PSALI JSME: FOTO: U Štoků se čelně střetly náklaďáky. Tvoří se kolony, doprava je zde řízena kyvadlově 

Obě auta zůstala na silnici a byla do sebe zaklíněna.  Při dopravní nehodě utrpěl zranění řidič jednoho z vozidel, kterého záchranáři převezli do jihlavské nemocnice. Tam zůstal hospitalizován.

Řidič dalšího nákladního vozidla DAF s návěsem si na místě stěžoval na bolest v oblasti prstů levé ruky s tím, že lékařské ošetření vyhledá dodatečně ve své zemi. K jinému zranění osob nedošlo. Alkohol byl u všech řidičů vyloučen dechovými zkouškami.  Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda na všech vozidlech včetně návěsu, a také na převážených nákladech v celkové výši nejméně 2,2 milionu korun. ¨

Silnice byla na nezbytně nutnou dobu zcela uzavřena, poté se podařilo zprůjezdnit jeden jízdní pruh a policisté provoz řídili kyvadlově.

Policisté územního odboru Havlíčkův Brod ve věci zahájili úkony trestního řízení a zadrželi viníka dopravní nehody – sedmatřicetiletého řidiče, jednalo se o cizince -  jako osobu podezřelou ze spáchání přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti. Ještě včera řidiči sdělili obvinění z tohoto přečinu a muže propustili na svobodu,“ uzavírá s dalšími informacemi Dana Čírtková.

 

Foto čtenářka Jihlavské Drbny

Štítky nehoda, nákladní auto, zranění, Štoky, silnice, úraz, nákladní automobil, DAF, Renault, Jihlava, Havlíčkův Brod, Lékárenský komplex Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Včerejší srážka tří náklaďáků u Štoků přinesla víc než dvoumilionovou škodu a jedno zranění | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.