Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Zaplatil za minerálku a pak přiložil pokladní nůž na krk. Hrozí mu deset let ve vězení

Kriminalisté ve Žďáru nad Sázavou už mají jasno v případu, který se stal 28. srpna letošního roku ve Velkém Meziříčí. Objasnili totiž loupežné přepadení. Má ho na svědomí dvaačtyřicetiletý cizinec, který byl zadržen během minulého týdne.

Loupežné přepadení se odehrálo v uvedený den kolem šestnácté hodiny odpoledne na ulici Sokolovská ve Velkém Meziříčí v prodejně nápojů. „Tehdy neznámý pachatel vstoupil do prodejny a nejprve si v této prodejně zakoupil láhev piva a pod záminkou vrácení prázdné láhve od tohoto nápoje vstoupil asi po půl hodině opět do této prodejny. Z pultu si vzal láhev minerální vody a přistoupil k pokladně, kde ji chtěl zaplatit,“ popisuje průběh přepadení Dana Čírtková, policejní mluvčí.

Za pokladnou seděla pokladní, které podal dvacetikorunovou minci. Když mu pokladní chtěla vrátit drobné a otevřela pokladnu, tak muž náhle vytáhl vystřelovací nůž s délkou čepele minimálně deset centimetrů, který přiložil ženě ke krku. Druhou rukou sáhl do pokladny, ze které odcizil bankovky v hodnotě 200 a 500 korun. Pak z místa utekl.  Prodavačka byla po přepadení v šoku, jiné zranění naštěstí neutrpěla.

Vyhlásili po něm celostátní pátrání 

„Ihned po oznámení loupežného přepadení se rozjelo rozsáhlé pátrání po možném pachateli. Policisté společně s kriminalisty zajistili na místě upotřebitelné stopy, místo důkladně ohledali a snažili se získat relevantní informace k možnému pohybu pachatele a zejména k jeho popisu. Vyhodnocovali kamerové záběry, vyslýchali svědky a velice úzce spolupracovali s přepadenou ženou, a to zejména při sestavení popisu pachatele. Bezprostředně po oznámení loupežného přepadení kriminalisté prověřovali také místa, kde by se mohl pachatel ve městě zdržovat a poté prověřovali také autobusové a vlakové nádraží a všechny spoje, kterými by mohl pachatel z města odjet. Bohužel v té době bez potřebného výsledku,“ pokračuje Dana Čírtková.

Kriminalisté nakonec zjistili, že přepadení má na svědomí muž z Rumunska, nevěděli však, kde ho hledat. Vyhlásili po něm i celostátní pátrání. Muže se podařilo vypátrat a zadržet 10. prosince ve večerních hodinách v Praze. Zadržený muž byl eskortován na žďárskou služebnu a následující den byl obviněn. „Na základě shromážděných důkazů jsme zahájili jeho trestní stíhání. Muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže,“ uvedl Radek Uhlíř,  vedoucí oddělení obecné kriminality s tím, že muž se k činu přiznal. Za spáchaný zvlášť závažný zločin loupeže lze obviněnému muži uložit trest odnětí svobody až na deset let.

Foto pixabay.com

Štítky loupež, přepadení, policie, vězení, Velké Meziříčí, Žďár nad Sázavou, Rumunsko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zaplatil za minerálku a pak přiložil pokladní nůž na krk. Hrozí mu deset let ve vězení | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.