Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Opilý řidič naboural dvě auta, z toho jedno patřilo policii. V obou případech od nehody odjel

Na velké problémy si zadělal pětačtyřicetiletý muž, který pod vlivem alkoholu způsobil hned dvě dopravní nehody. A navíc se snažil ujet policistům. Stalo se tak ve čtvrtek 13. prosince v nočních hodinách v Ledči nad Sázavou.

Zmíněný řidič osobního auta Peugeot 806 způsobil dopravní nehodu na parkovišti u ledečského obchodního domu, kdy přejel přes obrubník a narazil levým předním rohem do pravého předního rohu zaparkovaného auta VW Caddy. Po střetu z místa dopravní nehody odjel.

„Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda na obou vozidlech. Krátce po této dopravní nehodě byl tento řidič kontrolován hlídkou obvodního oddělení Světlá nad Sázavou v Ledči nad Sázavou na ulici Koželská. Policisté řidiče vyzvali k předložení dokladů potřebných k řízení a provozu a vozidla a poté také k provedení dechové zkoušky, která měla pozitivní výsledek - 2,02 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledek měla také opakovaná dechová zkouška  - 1,94 promile alkoholu v dechu,“ popsala Dana Čírtková, policejní mluvčí.

Během silniční kontroly řidič nasedl zpět do svého auta a snažil se z místa odjet, kdy při vjíždění na pozemní komunikaci II/130 na ulici Koželská narazil pravým zadním bokem svého auta do levého předního rohu stojícího služebního vozidla v barvách Policie ČR. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda na obou autech.

„Řidič z místa dopravní nehody začal ujíždět do místa trvalého bydliště, přičemž byl pronásledován policejní hlídkou Světlá nad Sázavou do místa trvalého bydliště, kde ho policisté zastavili. Policisté pětačtyřicetiletému muži zadrželi řidičský průkaz a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení do vlivem návykové látky,“ zakončila Dana Čírtková.

Foto Jan Luxík

Štítky nehoda, alkohol, policie, promile, dopravní nehoda, Ledeč nad Sázavou, Světlá nad Sázavou, Volkswagen Caddy, Peugeot 806, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý řidič naboural dvě auta, z toho jedno patřilo policii. V obou případech od nehody odjel | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.