Počasí dnes16 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Dostal smyk a narazil do stromu. Nadýchal skoro dvě promile, nepředložil řidičák ani techničák

Hodně nezodpovědně se v sobotu zachoval šestačtyřicetiletý řidič osobního auta u Svratky na Žďársku. Za volant usedl v podnapilém stavu a nebylo proto příliš divu, že jízdu nezvládl a narazil bokem svého vozidla do stromu. Kromě lehkých zranění si odnesl i další oplétačky s policií, nepředložil totiž řidičský ani technický průkaz.

Nehoda se stala v sobotu 15. prosince krátce po desáté hodině dopolední na silnici II/354. Šestačtyřicetiletý řidič s osobním vozidlem Škoda Octavia projížděl po silnici ve směru od obce Svratka k obci Křižánky.

Po projetí táhlou pravotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost jízdy a na komunikaci pokryté ujetou vrstvou sněhu dostal s vozidlem smyk, který nezvládl. „Přejel na pravý okraj komunikace a následně vpravo mimo komunikace, kde narazil levým bokem vozidla do listnatého stromu,“ upřesnila Dana Čírtková, plicejní mluvčí.

Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidiče, který byl převezen k ošetření do nemocnice. Ke zranění jiných osob nedošlo. U řidiče byla provedena dechová zkouška na alkohol hlídkou s pozitivním výsledkem 1,77 promile alkoholu v dechu. Podobnou hodnotu vykázala i zkouška opakovaná. Řidič se následně podrobil odbornému lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve.

Při dopravní nehodě došlo k hmotné škodě na osobním vozidle ve výši asi 40 tisíc korun. V rámci šetření dopravní nehody nepředložil řidič platný řidičský průkaz ani osvědčení o registraci vozidla.

Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Další okolnosti dopravní nehody policisté ještě šetří.

Foto Drbna | Zdroj Policie ČR

Štítky nehoda, opilost, smyk, úraz, Svratka, dopravní nehoda, okres Žďár nad Sázavou, Škoda Octavia, Křižánky

Dostal smyk a narazil do stromu. Nadýchal skoro dvě promile, nepředložil řidičák ani techničák | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.