Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Opilý ukrajinský řidič kličkoval po silnici. U Štoků boural, utekl a vypátral ho až policejní psovod

Oznámení o nebezpečném řidiči, který kličkuje po silnici I/38 ve směru na Jihlavu a dálkovými světly oslňuje řidiče v protisměru, přijali policisté ve čtvrtek 13. prosince krátce před půlnocí. Muž řídil Škodu Fabia a ukázalo se, že je silně opilý.

Muž u benzinky ve Štokách později havaroval a z místa nehody utekl. „Na místo byla vyslána nejbližší policejní hlídka a poté policejní psovod se služebním psem, který po řidiči začal pátrat.  Řidiče vozidla následně nalezl policejní psovod v obci Štoky poblíž základní školy a předal ho policejní hlídce. Jednalo se o cizince, který jevil známky alkoholu a odmítal prokázat svojí totožnost, odmítal se podrobit dechové zkoušce a následně i lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu,“ popsala Dana Čírtková, policejní mluvčí.

Na místo proto vyrazila cizinecká policie. Ta po chvíli zjistila, že se jedná o čtyřiadvacetiletého Ukrajince, který má od září letošního roku zadržený řidičský průkaz kvůli jízdě pod vlivem alkoholu.  „Muž se nakonec podrobil dechové zkoušce ke zjištění přítomnosti alkoholu v dechu, kdy naměřena hodnota dosáhla 2,53 promile alkoholu v dechu. Při opakované dechové zkoušce byla naměřena hodnota 2,63 promile alkoholu v dechu. Muž se v silně podnapilém stavu nestále motal po vozovce, kdy hrozil jeho pád pod projíždějící vozidla a tím ohrožoval svůj život a zdraví. Z toho důvody byl zajištěn a k vystřízlivění převezen na protialkoholní záchytnou stanici Jihlava,“ doplnila na závěr mluvčí policistů Dana Čírtková.

Foto flickr.com

Štítky alkohol, policie, nehoda, útěk, psovod, Jihlava, Škoda Fabia, silnice, dechová zkouška, Cizinecká policie, Štoky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý ukrajinský řidič kličkoval po silnici. U Štoků boural, utekl a vypátral ho až policejní psovod | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.