Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jihlavští policisté dopadli trojici pytláků. Zvířata lovili dokonce i v době hájení

Jihlavským policistům se podařilo dopadnout skupinu pytláků z Jihlavska, kteří lovili zvěř na území Vysočiny a také v Jihočeském kraji. Navíc své zbraně drželi nelegálně. Zadrženi byli celkem tři muži, obviněni jsou hned ze tří trestných činů.

Skupinu pytláků policisté dopadli na konci minulého týdne ve spolupráci se svými kolegy z Brna.

„Zákrok proběhl na různých místech na Jihlavsku ve večerních a časných ranních hodinách. Tři zadržení muži skončili v policejních celách,“ uvedla k případu Jana Kroutilová, policejní mluvčí.

Kriminalisté provedli tři domovní prohlídky v místech bydlišť zadržených mužů a dále prohlídli dvě auta. „Zajistili jsme důkazní prostředky v oblasti nedovoleného ozbrojování a nedovoleného lovu,“ řekl Miloš Dáňa, vedoucí oddělení hospodářské kriminality. Jak dále dodal, jednalo se například o zbraně, střelivo a zakázané doplňky ke zbraním. Kriminalisté zajistili také další věci, u kterých vzniklo důvodné podezření, že byly použity k páchání trestné činnosti.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání tří mužů z Jihlavska. „Muži ve věku od osmatřiceti do osmačtyřiceti let byli obviněni z přečinu nedovoleného ozbrojování a přečinu pytláctví spáchaného v jednočinném souběhu s přečinem krádeže,“ uvedl Miloš Dáňa s tím, že přečin pytláctví byl v některých případech spáchán v době hájení zvěře. Jeden z obviněných mužů vlastnil zbrojní průkaz, ostatní nikoli.

Lovili hlavně večer a v noci 

Všichni tři zadržení muži jsou obviněni z toho, že neoprávněně lovili zvěř a vlastnili zbraně, aniž by měli příslušná povolení. „Pytláctví se dopouštěli ve spolupachatelství. Převážně ve večerních nebo nočních hodinách vyjeli s vozidlem na neobydlené odlehlé místo, které si vytipovali. Jednalo se o lokality na území Kraje Vysočina a Jihočeského kraje. Na vybraném místě pak čekali na zvěř, kterou lovili. Usmrcenou zvěř muži poté odvezli. V některých případech zvěř po zásahu z místa utekla a uhynula až později. Kromě zvěře lovili muži ryby, které chytali nedovoleným způsobem,“ pokračuje dalšími informacemi Kroutilová.

Trojice mužů se trestné činnosti dopouštěla přibližně od poloviny minulého roku.

Po provedení všech nezbytných úkonů byli obvinění muži ze zadržení propuštěni a jsou stíháni na svobodě.

„Za spáchané trestné činy lze uložit trest odnětí svobody až na pět let,“ dodal vedoucí jihlavských kriminalistů.

 

Foto pixabay.com

Štítky pytlák, policie, dopadení, zbraň, pytláctví, okres Jihlava, Jihočeský kraj, Kraj Vysočina, kriminalita, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavští policisté dopadli trojici pytláků. Zvířata lovili dokonce i v době hájení | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.