Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Požár rodinného domu způsobil škodu 1,5 milionu. Sousedi zachránili spící matku s dítětem

V Ostašově na Třebíčsku ve středu shořela střecha rodinného domu a přilehlých hospodářských budov. Hasiči škodu odhadli na 1,5 milionu korun. Podle starosty obce Jiřího Procházky je dům, ve kterém žili čtyři lidé, po požáru neobyvatelný. Nikdo se nezranil.

Příčinu požáru budou dnes zjišťovat vyšetřovatelé, řekl starosta. Hořelo ve středu ráno. „Žena s malým dítětem ještě spaly, dva lidé z Ostašova je zachránili,“ řekl starosta.

Z domu se podle něj podařilo zachránit elektroniku, oblečení a další vybavení. Ubytování obyvatelům domu poskytla rodina. „Počkáme, až vyšetřovatel zjistí příčinu, pak se budeme domlouvat dál, jak jim pomoci při odklízení,“ řekl starosta. Stěny domu podle něj stojí a požár je nezasáhl, všude ale natekla voda. „I kdyby se to chtělo nějak opravovat, tak se všechno zřejmě musí strhnout na obvodové zdi, asi je dneska jednodušší to strhnout a stavět znovu,“ dodal starosta.

Autoři

Štítky požár, dům, hasiči, Ostašov, okres Třebíč, rodinný dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár rodinného domu způsobil škodu 1,5 milionu. Sousedi zachránili spící matku s dítětem | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.