Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Policie v Havlíčkově Brodě obvinila několik lidí ze zpronevěry. Škoda je víc než milion korun

Havlíčkobrodští kriminalisté obvinili tři lidi ze zpronevěry a legalizace výnosů z trestné činnosti. Hrozí jim až osmiletý trest vězení. Obvinění padlo i v případě právnické osoby, kde byl jeden z obviněných lidí členem představenstva. Škoda přesáhla milion korun, většinu peněz kriminalisté zajistili, napsala v tiskové zprávě policejní mluvčí Stanislava Miláčková.

Kriminalisté chtěli dva dvaapadesátileté muže a čtyřiačtyřicetiletou ženu poslat do vazby, na což soud nepřistoupil. Trestný čin se podle policie stal v roce 2015. Dva obvinění převáděli peníze ze společnosti, ve které byli členy představenstva. Jde o jinou firmu, než která je v případu obviněna. „Celkem se jednalo o částku převyšující hranici jednoho milionu korun, kterou společnost uhradila na základě vystavených fiktivních faktur za provedené práce,“ uvedla Miláčková.

Žena byla obviněna ze spáchání zločinu zpronevěry ve formě pomoci. Muži a právnická osoba jsou stíháni ze spáchání zločinu zpronevěry a zločinu legalizace výnosů z trestné činnosti.

Autoři

Štítky zpronevěra, podvod, soud, policie, vězení, Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie v Havlíčkově Brodě obvinila několik lidí ze zpronevěry. Škoda je víc než milion korun | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.