Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Viděli jste včerejší nehodu sanitky s osobákem? Policisté uvítají hlavně záznamy z palubní kamery

Dopravní policisté v Třebíči se obrací na případné svědky pondělní ranní nehody, ke které došlo na silnici II/360 v katastru obce Vlčatín. Ve vyšetřování by jim nejvíce pomohly záběry z palubní kamery od některého ze svědků.

Dopravní nehoda se stala v pondělí 12. listopadu 15 minut před šestou hodinou ranní. „Po silnici II/360 projížděl řidič s vozidlem značky VW Transporter  bílé barvy. Jednalo se o sanitní vozidlo převážející pacienta. Toto vozidlo projíždělo po silnici ve směru jízdy od Třebíče směrem k obci Velké Meziříčí. Řidič tohoto vozidla si zřejmě při jízdě neponechal dostatečnou bezpečnostní vzdálenost od vozidla, které jelo před ním, a to od vozidla značky Škoda Octavia modré barvy. Řidič tohoto vozidla zřejmě z  dosud nezjištěných příčin a náhle snížil rychlost jízdy v době, kdy to nevyžadovala bezpečnost provozu na pozemní komunikaci a tím zřejmě omezoval, zejména bezdůvodně pomalou jízdou, plynulost provozu na pozemní komunikaci,“ uvedla k dopravní nehodě Dana Čírtková, policejní mluvčí.

Následně došlo ke střetu obou vozidel, kdy řidič vozidla VW Transporter narazil přední částí do zadní části Octavie. Při dopravní nehodě se nikdo nezranil, ani jeden z řidičů neřídil pod vlivem alkoholu.

Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda na obou vozidlech v celkové výši 90 tisíc korun.

„Vzhledem k tomu, že v dané věci mají policisté z dopravního inspektorátu k dispozici pouze popis konkrétního nehodového děje založený na vyjádření samotných řidičů, obracejí se na případné přímé svědky, kteří událost viděli nebo mají záznam z palubní kamery svého vozidla zachycující chování řidičů obou vozidel, aby kontaktovali linku tísňového volání 158 nebo přímo policisty dopravního inspektorátu Třebíč na lince 974 277 251.  Svým svědectvím pomohou objasnit okolnosti dopravní nehody a stanovit míru zavinění,“ uzavřela s prosbou Dana Čírtková.

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, svědek, kamera, záznam, sanitka, videokamera, silnice, Třebíč, dopravní nehoda, Vlčatín, Volkswagen Transporter, Škoda Octavia, Velké Meziříčí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viděli jste včerejší nehodu sanitky s osobákem? Policisté uvítají hlavně záznamy z palubní kamery | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.