Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Opilý muž boural, odstavil auto a šel se sám nahlásit. Po cestě domů utíkal policistům

Pelhřimovští policisté se nyní zabývají tak trochu kuriózní nehodou, která se stala ve čtvrtek 8. listopadu zhruba půl hodiny před půlnocí na silnici III/12934 na okraji Humpolce ve směru od obce Brunka. Na svědomí ji má opilý řidič. Osobně o ní pak šel říct policistům.

Zmíněný řidič osobního vozidla Renault Megane Scenic projížděl po uvedené silnici a při průjezdu prudkou pravotočivou zatáčkou se svým autem přejel vlevo do protisměru a dále vlevo mimo komunikaci, kde narazil do vzrostlého stromu. Hmotná škoda na vozidle dosáhla částky 20 tisíc korun.

„Devětapadesátiletý řidič po dopravní nehodě zanechal vozidlo na místě a pěšky se vydal na obvodní oddělení do Humpolce, kde celou událost oznámil a uvedl také, že před jízdou pil alkohol. Policisté u něho provedli dechovou zkoušku na zjištění ovlivnění alkoholem. Výsledek dechové zkoušky byl pozitivní -  2,27 promile alkoholu v dechu. Opakované dechové zkoušce se řidič po výzvě odmítl podrobit. Vzhledem k tomu, že si řidič stěžoval na bolesti hlavy, policisté mu na obvodní oddělení přivolali zdravotnickou záchrannou službu,“ popisuje nehodu Jana Kroutilová, policejní mluvčí.

Z Pelhřimova do Humpolce po svých 

Muž tedy skončil v pelhřimovské nemocnici, kde se kromě jiného podrobil lékařskému vyšetření na zjištění ovlivnění alkoholem. Vyšetření bylo spojené s odběrem krve. Poté byl z nemocnice propuštěn.

Muž se z Pelhřimova vydal pěšky do Humpolce. „Na silnici I/34 u obce Služátky ho kolem druhé hodiny v noci potkala službu konající policejní hlídka z obvodního oddělení Pelhřimov. Muž se po silnici pohyboval velice neukázněně a nebezpečně, nebyl vybavený reflexním prvkem a nešel po levé straně komunikace. Pod vlivem alkoholu vstupoval do pravého jízdního pruhu, kudy projížděla vozidla.  Policisté muže vyzvali k provedení dechové zkoušky, což opakovaně odmítl. Policistům říkal, že jde domů do Humpolce. Policisté muže upozornili, že z důvodu neuposlechnutí výzvy bude zajištěn,“ pokračuje Kroutilová.

Muž se snažil z místa utéct a přelézal svodidla. Nakonec ho policisté odvezli k vystřízlivění na jihlavskou záchytku.

„Muž je podezřelý z přestupků v dopravě a přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ uzavřela Jana Kroutilová.

Štítky nehoda, alkohol, útěk, zranění, záchytka, silnice, Humpolec, dechová zkouška, Brunka, Pelhřimov, Renault Mégane

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý muž boural, odstavil auto a šel se sám nahlásit. Po cestě domů utíkal policistům | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.