Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policie odhalila síť čtyřiadvaceti dealerů drog. Hlavnímu z nich hrozí desetiletý trest

Síť více než dvou desítek dealerů drog odhalili policisté na Žďársku. Obvinili 24 lidí a zadrželi drogy za statisíce korun i peníze v hotovosti. V tiskové zprávě to oznámila mluvčí Stanislava Miláčková. Většině stíhaných hrozí za distribuci drog až pět let vězení a údajné hlavní postavě sítě dealerů trest až deset let.

Na začátku rozbití sítě prodejců drog byl podle mluvčí zátah, při němž bylo zadrženo pět lidí. Policisté při zátahu provedli několik domovních prohlídek. „Při těchto prohlídkách jsme zajistili téměř 150 gramů pervitinu, kolem 150 kusů tablet extáze, více jak 100 gramů marihuany a finanční hotovost převyšující částku 90 tisíc korun," uvedl vedoucí oddělení obecné kriminality Radek Uhlíř. Hodnota zadržených drog na černém trhu by podle policie přesáhla 300 tisíc korun.

Následovalo pak podle mluvčí odhalení dalších členů sítě dealerů. Dohromady bylo obviněno 24 lidí ve věku od 18 do 34 let. „Třiadvacet osob bylo obviněno ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Dále policejní komisař zahájil trestní stíhání dvaadvacetiletého muže, který byl pro tento trestný čin obviněný ze spáchání zvlášť závažného zločinu," doplnil Uhlíř.

Zmíněný dvaadvacetiletý muž podle policie drogy obstarával, přechovával a předával dealerům i koncovým uživatelům drog. Hrozí mu tak vyšší trest než ostatním stíhaným, a to od dvou do deseti let vězení.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky drogy, dealer, dopadení, policie, vězení, droga, okres Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie odhalila síť čtyřiadvaceti dealerů drog. Hlavnímu z nich hrozí desetiletý trest | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.