Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: U Věžnice se střetl linkový autobus s tahačem. Zraněno bylo deset lidí, z toho tři vážně

, aktualizováno 29. října 2018, 16:40

U Věžnice na Jihlavsku se dnes kolem 9:30 srazil na křižovatce mezi obcemi autobus s polským kamionem. V autobuse bylo deset pasažérů a řidič. Záchranáři na místě ošetřili deset lidí, zranění tří z nich byla těžká, řidič autobusu je v kritickém stavu. Na místě zasahují také hasiči a policisté. Policisté nyní dopravu na místě nehody řídí kyvadlově.

Nehoda se stala na křižovatce v katastru obce Řehořov. „Střetl se zde tahač s návěsem a linkový autobus,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková. Dle informací z místa nehody nedal řidič kamionu přednost, vyjížděl z vedlejší silnice.

Obě vozidla skončila mimo silnici. Autobus značky Setra, který patří společnosti Icom Transport, je navíc převrácený na bok. Tři roky starý autobus jel z Brna do Jihlavy. Řídil ho zkušený řidič, který pro společnost pracuje 17 let. 

Zástupci dopravní firmy jedou na místo nehody „Naše vozidlo leží na boku, je tam větší počet zraněných. Nemáme bohužel bližší informace, naši zaměstnanci jedou na místo,“ řekl Miroslav Bartoška z dopravní společnosti.

Podle posledních informací z místa už sanitky se všemi zraněnými odjely. Záchranáři ošetřili deset lidí, tři z nich jsou s těžkým zraněním na cestě do nemocnice. Dalších sedm lidí utrpělo zranění středně těžká nebo lehčí, uvedla mluvčí krajské záchranné služby Vladislava Filová.

„Všichni zranění jsou z autobusu, řidič nákladního vozidla zranění neutrpěl,“ dodala Filová. Kvůli špatnému počasí nemohl být k nehodě vyslán záchranářský vrtulník, vyjely tedy jen sanity. Podle mluvčí byl pro Jihlavu byl aktivován traumatologický plán, který počítá s příjmem většího počtu zraněných. 

„Do jihlavské nemocnice bylo převezeno osm lidí. V rámci traumaplánu byly z domova do služby povolány také sestřičky urgentního příjmu a lékaři, kteří sloužili v nemocnici,“ řekla mluvčí jihlavské nemocnice Monika Zachrlová. Další dva těžce zranění byli převezeni do nemocnic v Brně. Kvůli špatnému počasí nemohl vzlétnout záchranářský vrtulník, k nehodě tedy
vyjely jen sanitky.

„U nehody zasahují profesionální hasiči z Polné a Jihlavy, kteří vyproštili šest zraněných. Poslední jednotka se na základnu vrátila ve 12:40, uvedla mluvčí hasičů Petra Musilová. Na místo podle ní zamířil i posttraumatický tým, aby poskytl pomoc účastníkům nehody.

Foto David Pik | Zdroj ČTK

Štítky úraz, okres Jihlava, havárie, Jihlava, nemocnice, Lékárenský komplex Jihlava, Brno, ICOM transport, Řehořov

VIDEO: U Věžnice se střetl linkový autobus s tahačem. Zraněno bylo deset lidí, z toho tři vážně | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.