Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Řidič rumunského kamionu popíjel před jízdou víno. Chlapsky vše přiznal, zaplatil a nedělal problémy

Zajímavého řidiče nákladní soupravy kontrolovali policisté z dálničního oddělení Velký Beranov v pátek odpoledne. Byl jím cizinec, který bez známek rozpaků nadýchal více než půl promile alkoholu. Později se přiznal k požití vína, nedělal problémy ohledně dalšího postupu a dokonce i vzorně na místě zaplatil pokutu.

Řidiče nákladní soupravy s rumunskou registrační značkou byl zastaven v pátek 19. října kolem půl čtvrté odpoledne kontrolovali na dálnici D1 na 137. kilometru ve směru jízdy na Prahu. Jízdní souprava byla  složená z nákladního vozidla a připojeného návěsu.

Řidič se na výzvu policistů dobrovolně podrobil orientační dechové zkoušce, jejíž výsledek byl pozitivní - 0,62 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledek měla také opakovaná dechová zkouška  - 0,57 promile alkoholu v dechu.

Dvaačtyřicetiletý cizí státní příslušníka, s výsledky provedených dechových zkoušek souhlasil a nežádal lékařské vyšetření spojené s odběry biologického materiálu. „Řidič hlídce uvedl, že zhruba hodinu před tím než ho kontrolovali policisté vypil zhruba čtvrt litru vína,“ informovala policejní mluvčí Dana Čírtková. 

Policisté řidiči zakázali další jízdu, zadrželi mu řidičský průkaz a uložili mu kauci ve výši pět tisíc korun, neboť se jednalo o cizince, který by se mohl vyhýbat správnímu řízení v České republice. Uloženou kauci řidič uhradil. 

Foto politavi.cz | Zdroj Policie ČR

Štítky víno, alkohol, Velký Beranov, dechová zkouška, Praha, Dálnice D1, Česko

Řidič rumunského kamionu popíjel před jízdou víno. Chlapsky vše přiznal, zaplatil a nedělal problémy | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.