Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Agresivní útočník napadl na ulici náhodného muže. Kopal do něj a dal mu pěstí do hlavy

Třebíčští kriminalisté objasnili násilný trestný čin, ke kterému došlo na začátku tohoto týdne v Třebíči na Karlově náměstí. Agresivní útočník na ulici bezdůvodně napadl a zranil náhodného muže, který zde stál se svými přáteli. Osmadvacetiletý recidivista, který má napadení na svědomí, skončil v policejní cele.

Případ pro třebíčské policisty začal, když přijali v pondělí 15. října před desátou hodinou večer oznámení o fyzickém napadení na Karlově náměstí. Do lokality, kde k útoku došlo, ihned vyjely policejní hlídky, na místě již zasahovali strážníci městské policie. „Podezřelého muže, který se choval značně agresivně, policisté zajistili. Jednalo se o osmadvacetiletého muže z Prahy, který byl pod vlivem alkoholu. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili hodnotu 1,62 promile alkoholu,“ popisuje Jana Kroutilová, policejní mluvčí.

Muž, který byl bezdůvodně napadený, skončil se zraněním v třebíčské nemocnici.  Útočníka policisté odvezli na protialkoholní záchytnou stanici a po vystřízlivění směřoval přímo do policejní cely.

Prověřování případu převzali třebíčští kriminalisté. „Na místě činu provedly precizní práci hlídky třebíčského obvodního oddělení, které místo činu ohledaly, zadokumentovaly a zajistily stopy, čímž značnou měrou přispěly k řádnému objasnění případu. Kriminalisté provedli výslechy osob, šetření, vyhodnocovali všechny získané informace i poznatky a shromáždili důkazy,“ pokračuje Kroutilová.

Slovní útok, pak pěstí do obličeje 

Na základě výsledků prověřování zahájil policejní komisař trestní stíhání zadrženého muže. „Osmadvacetiletý muž z Prahy byl obviněn ze spáchání přečinu ublížení na zdraví ve stádiu pokusu, přečinu výtržnictví a přečinu nebezpečného vyhrožování,“ řekl Milan Špaček, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl v minulosti již opakovaně soudně trestán za různorodou trestnou činnost, opakovaně byl odsouzen také za výtržnictví. Naposledy byl nad ním vynesen odsuzující rozsudek soudu letos v srpnu, kdy mu byl uložen podmíněný trest odnětí svobody se zkušební dobou na pět let.

Osmadvacetiletý muž byl konkrétně obviněn z toho, že v pondělí 15. října na Karlově náměstí v Třebíči před desátou hodinou večer fyzicky napadl náhodného muže, který v tu dobu stál se svými přáteli u motorky. Nejdřív začal všechny slovně urážet a vyhrožovat jim. Napadeného muže poté kopl nohou a udeřil ho pěstí do hlavy. „Fyzickému násilí se napadený i jeho přátelé snažili bránit. Útočník poté při odchodu ještě shodil na zem motocyklovou helmu, kterou tím poškodil. Dále obviněný muž napadenému vyhrožoval dalším násilím vůči němu i jeho blízkým,“ vypráví Kroutilová.

Osmadvacetiletý muž byl vzat do vazby a poté ho policisté eskortovali do věznice. Případ kriminalisté dále vyšetřují.

„Za spáchanou trestnou činnost hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na tři roky,“ dodal vedoucí třebíčských kriminalistů.  

Štítky napadení, útočník, zranění, vězení, policie, Třebíč, Karlovo náměstí, Praha, kriminalita, Milan Špaček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Agresivní útočník napadl na ulici náhodného muže. Kopal do něj a dal mu pěstí do hlavy | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.