Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Nebezpečný řidič na D1: Na tachometru skoro sto osmdesát a přes jeden a půl promile v dechu

Na pořádné problémy si zadělal čtyřiapadesátiletý řidič Škody Superb, kterého kontrolovali dálniční policisté z oddělení ve Velkém Beranově v pondělí 15. října krátce před 16. hodinou. Jel hodně rychle a navíc pod vlivem alkoholu.

Uvedenému řidiči policisté naměřili rychlost 175 kilometrů v hodině. „Na parkovišti na 111. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu policejní hlídka rychle jdoucí vozidlo zastavila a vyzvala řidiče k předložení dokladů potřebných pro řízení a provoz vozidla. Za volantem seděl čtyřiapadesátiletý muž. Za překročení nejvyšší povolené rychlosti uložili policisté řidiči na místě pokutu v příkazním řízení, kterou řidič uhradil,“ říká Dana Čírtková, policejní mluvčí.

Navíc policisté ještě provedli dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, vyšla s pozitivním výsledkem - 1,63 promile alkoholu v dechu. Podobnou hodnotu ukázal také opakovaný pokus - 1,74 promile.

„Policisté řidiče vyzvali k provedení lékařského vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu. Lékařskému vyšetření se muž podrobil, ale odběr biologického materiálu odmítl. Policisté řidiče zajistili a předali k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici do Jihlavy.  Policisté z dálničního oddělení Velký Beranov zadrželi muži řidičský průkaz a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ pokračuje mluvčí policistů.

Dnes policisté muži sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Foto flickr.com

Štítky alkohol, rychlost, Dálnice D1, policie, Velký Beranov, Škoda Superb, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nebezpečný řidič na D1: Na tachometru skoro sto osmdesát a přes jeden a půl promile v dechu | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.