Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Devatenáctiletý muž kšeftoval s mobilními telefony. Uvěřila mu i žena z Jihlavy

Policisté objasnili případ podvodu, kterého se dopustil devatenáctiletý muž. Reagoval na nabídky prodeje mobilních telefonů zveřejněných na internetových stránkách. Obětí se stala třeba i žena z Jihlavy.

Zmíněný podvodník vystupoval pod smyšlenými jmény. „Prostřednictvím e-mailu kontaktoval osobu nabízející telefon, s prodávajícím se dohodli a muž se zavázal, že požadované peníze uhradí. Prodávající mu poté zaslal mobilní telefon, mladý muž ale dohodnuté peníze nezaplatil a přestal s prodávajícím komunikovat. Obětí podvodníka se na konci loňského roku stala žena z Jihlavy, muži poslala mobilní telefon, za který chtěla zaplatit 7 500 korun plus poštovné,“ popsala Jana Kroutilová, policejní mluvčí.

Podobně zmíněný pachatel podvedl také muže z Chebska, který nabízel k prodeji mobilní telefon za necelých osmnáct tisíc korun. Také v tomto případě se prodávající svých peněz nedočkal.

„Po přijetí trestního oznámení začali policisté případ prověřovat. Zjistili totožnost podezřelého mladého muže a vypátrali také mobilní telefon, který po jeho podvodném získání prodal další osobě za částku přes dvanáct tisíc korun. Mobilní telefon osoba vydala a policisté ho zajistili. Devatenáctiletý muž se dopustil trestného činu podvodu,“ uzavřela mluvčí policistů.

Foto pixabay.com

Štítky podvod, mobil, policie, mobilní telefon, Jihlava, peníze, okres Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Devatenáctiletý muž kšeftoval s mobilními telefony. Uvěřila mu i žena z Jihlavy | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.