Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Opilý čtyřiatřicetiletý motorkář ujížděl policejní hlídce. Honičku ukončil až náraz do stromu

Policejní hlídka z Kamenice nad Lipou se v sobotu 13. října kolem půl čtvrté odpoledne snažila na silnici III/1328 zastavit jedoucí motorku, jehož řidič projížděl ve směru z centra Žirovnice. Na motorce chyběla registrační značka a její řidič nereagoval na výzvy k zastavení.

„Následně vyjel s motocyklem na silnici III/1328 ve směru od obce Žirovnice směrem na obec Cholunná, kde krátce po půl čtvrté na přímém úseku vozovky nezvládl řízení motocyklu a narazil do policejního vozidla. Po střetu motocyklista přejel do protisměru a následně vlevo mimo vozovku, kde narazil do stromu. Při dopravní nehodě došlo ke zranění řidiče motocyklu, který byl převezen vozidlem zdravotnické záchranné služby do nemocnice v Pelhřimově,“ uvedla k nehodě Dana Čírtková, mluvčí policie.

Policisté u čtyřiatřicetiletého motorkáře provedli dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem -  1,51 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledky měly také opakované dechové zkoušky - 1,41 a 1,46 promile alkoholu v dechu.

„Lustrací řidiče motocyklu policisté zjistili, že není držitelem žádného řidičského oprávnění. Motocykl Suzuki DR 650 neměl sjednané pojištění za škodu způsobenou provozem vozidla a neměl přidělené registrační značky. Případ dopravní  nehody šetří policisté z dopravního inspektorátu Pelhřimov,“ upřesnila dále Čírtková.

Hmotná škoda na policejním autě a motorce byla odhadnuta na 80 tisíc korun.

Štítky motorkář, alkohol, policie, zranění, promile, motocykl, Žirovnice, Kamenice nad Lipou, Nemocnice Pelhřimov, příspěvková organizace, Cholunná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý čtyřiatřicetiletý motorkář ujížděl policejní hlídce. Honičku ukončil až náraz do stromu | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.