Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Podvodnice v Jihlavě sebrala kolegyni občanku a vzala si na ni půjčku skoro čtyři sta tisíc

Úvěrového podvodu se dopustila třicetiletá žena z Havlíčkobrodska, která zneužila občanský průkaz své kolegyně v práci. Vzala si totiž na něj půjčku na skoro 400 tisíc korun. Kromě uvedeného dokladu totožnosti využila i cizí osobní údaje.

Zmíněná podvodnice využila situace, protože věděla, že její kolegyně měla v jihlavské provozovně v neuzamčené skříňce uloženou svoji kabelku. „Z kabelky jí vzala občanský průkaz a poté šla s dokladem na pobočku finanční společnosti. Na cizí občanský průkaz a bez vědomí jeho vlastníka uzavřela smlouvu o úvěru na částku bezmála 400 tisíc korun a smlouvu o bankovních produktech a službách. V žádosti i smlouvách uvedla osobní údaje své spolupracovnice. Úvěr jí byl schválen a peníze si žena nechala zaslat na účet vedený také na jméno majitelky občanského průkazu,“ doplňuje podrobnosti Jana Kroutilová, policejní mluvčí.

Pak se žena vrátila zpět do práce a občanku vrátila tam, kde ji původně vzala. Finanční společnost ale zjistila nesrovnalosti, provedla vlastní kontrolu a zjistila, že úvěr byl sjednán podvodně, peníze proto byly zablokovány. Poté přijali policisté trestní oznámení a případ začali prověřovat.

„Na základě šetření zjistili, kdo občanský průkaz odcizil a sjednal jeho prostřednictvím úvěrovou smlouvu. Policisté shromáždili důkazy a na jejich základě poté sdělili třicetileté ženě podezření z přečinu úvěrového podvodu spáchaného dílem dokonaným a dílem ve stadiu pokusu. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení,“ uzavírá Jana Kroutilová.

Foto pixabay.com

Štítky podvod, občanský průkaz, půjčka, peníze, banka, úvěr, Jihlava, okres Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodnice v Jihlavě sebrala kolegyni občanku a vzala si na ni půjčku skoro čtyři sta tisíc | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.