Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Řídil opilý, bez řidičáku a boural. Jeho spolucestující skončila se zraněním v nemocnici

Na velké problémy si zadělal řidič, který v sobotu 29. září boural, a to kolem půl jedenácté večer v Havlíčkově Brodě. Při nehodě se zranila jeho spolucestující. Přivolaní policisté zjistili, že zmíněný muž řídil opilý a navíc bez řidičáku.

„Řidič vozidla VW Passat projížděl ulicí Mírová v  Havlíčkově Brodě a jel směrem na obec Termesivy. Při průjezdu pravotočivou zatáčkou před železničním přejezdem nepřizpůsobil rychlost jízdy a přejel postupně vlevo do protisměrné části komunikace a vlevo mimo komunikaci, kde přední částí vozidla narazil do světelného zabezpečení železničního přejezdu a následně pokračoval přes koleje, za kterými s vozidlem sjel ze zatravněného svahu. Dále přejel přes víko zakrývající místní studnu a zastavil se po nárazu do oplocení u domu,“ popisuje Dana Čírtková, policejní mluvčí.

Na místě musela zasahovat také záchranka, protože se při nehodě lehce zranila řidičova spolujedoucí. Po ošetření na místě skončila v havlíčkobrodské nemocnici.

Při dopravní nehodě došlo ke hmotné škodě na osobním autě, na světelném zabezpečení železničního přejezdu, na víku studny a na oplocení v celkové výši téměř 350 tisíc korun. „U řidiče osobního vozidla provedli policisté dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu. Její výsledek byl pozitivní  - 2,09 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledek měla také opakovaná dechová zkouška -  2,06 promile alkoholu v dechu. Lékařské vyšetření spojené s odběrem krve řidič po řádném a zákonném poučení nepožadoval,“ doplnila ještě Čírtková.

Aby toho nebylo málo, tak policisté dále zjistili, že řidič v současné době nevlastní řidičák.

Další okolnosti dopravní nehody šetří policisté z dopravního inspektorátu Havlíčkův Brod.

Foto Dominik Svoboda

Štítky alkohol, nehoda, zranění, promile, policie, Havlíčkův Brod, železniční přejezd, Volkswagen Passat

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řídil opilý, bez řidičáku a boural. Jeho spolucestující skončila se zraněním v nemocnici | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.