Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Sedm hasičských jednotek zasahovalo v Golčově Jeníkově. Škoda je kolem 800 tisíc korun

Střecha rodinného domu v Golčově Jeníkově hořela včera ráno před osmou hodinou. Požár se odehrál na ulici Žižkova. U požáru zasahovalo sedm hasičských jednotek.

Na místo události byly vyslány jednotky profesionálních hasičů ze stanic v Havlíčkově Brodě, Čáslavi (Středočeský kraj), Ledče nad Sázavou a Jihlavy společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Golčova Jeníkova, Habrů a Leštiny u Světlé. K uhašení plamenů bylo použito devět cisternových stříkaček a další technika. Vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu.  

V době příjezdu prvních jednotek na místo události byla střecha domu kompletně v plamenech. Hasiči na likvidaci požáru nasadili několik vodních proudů a  po téměř hodině intenzivního hašení se jim podařilo požár lokalizovat,“ sdělila k požáru Petra Musilová, mluvčí krajských hasičů.

Úplně požár uhasit se hasičům podařilo po jedenácté hodině dopoledne. Při požáru ani samotném zásahu nebyl nikdo zraněn. Plameny za sebou zanechaly majetkovou škodu v předběžné výši 800 tisíc korun.

Příčinou požáru byla netěsnost komínového tělesa v prostupu jednotlivými stavebními konstrukcemi. 

Foto Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina

Štítky Golčův Jeníkov, požár, Žižkov, sbor dobrovolných hasičů, Středočeský kraj, Jihlava, Havlíčkův Brod, Čáslav, Leštiny, Ledeč nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sedm hasičských jednotek zasahovalo v Golčově Jeníkově. Škoda je kolem 800 tisíc korun | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.