Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Senior v Jihlavě byl napaden třiapadesátiletou ženou. Povalila ho na zem a vzala mu mobil

Jihlavští kriminalisté vyšetřují závažný případ násilné trestné činnosti, ke kterému došlo v polovině srpna v Jihlavě. Na svědomí ho má třiapadesátiletá žena, která na ulici přepadla seniora. A jak se ukázalo, v trestné činnosti není žádným nováčkem.

K napadení došlo v úterý 14. srpna v Jihlavě. „Před desátou hodinou večer šel po ulici senior, kterého před bytovým domem fyzicky napadla žena. S úmyslem ho okrást, povalila seniora a snažila se mu vzít věci, které měl u sebe. Napadený muž se aktivně bránil a ženě se proto podařilo vzít mu „jen“ mobilní telefon. Útoku si naštěstí všiml svědek, který zatelefonoval na linku 158. Na místo okamžitě vyjeli policisté a strážníci. Strážníci podezřelou ženu vypátrali a policisté ji zadrželi,“ popisuje průběh napadení Jana Kroutilová, policejní mluvčí.

Starší muž neutrpěl zranění, které by si vyžádalo lékařské ošetření. Případem se začali zabývat jihlavští kriminalisté. Zadržená žena skončila v policejní cele. Kriminalisté zajistili mobilní telefon, kterého se při loupeži zmocnila.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání zadržené ženy. „Třiapadesátiletá žena z Jihlavska byla obviněna ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinu výtržnictví,“ řekl Pavel Krčál, zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality.

Jak se ukázalo, obviněná žena není pro policisty neznámou. V minulosti totiž byla soudně trestána, ve věznici si odpykala patnáctiletý trest odnětí svobody. „Policejní komisař podal státnímu zastupitelství podnět k podání návrhu na vzetí obviněné ženy do vazby. Soud rozhodl o jejím vzetí do vazby a poté policisté třiapadesátiletou ženu eskortovali do věznice. Za spáchanou trestnou činnost jí lze uložit trest odnětí svobody až na deset let,“ uvedla na závěr Kroutilová.

Štítky napadení, senior, mobil, vězení, policie, Jihlava, kriminalita

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senior v Jihlavě byl napaden třiapadesátiletou ženou. Povalila ho na zem a vzala mu mobil | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.