Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Policisté hledali sedmdesátiletého houbaře, který se ztratil. Své blízké nezvedal mobil

Počasí, které aktuálně panuje venku, láká k houbaření. Ne vždy má ale veselý konec. Své o tom ví sedmdesátiletý houbař, který se ztratil v lese nedaleko Leštiny a Golčova Jeníkova. Na linku 158 zavolala jeho blízká známá, jíž se uvedený muž ztratil.

Zmíněná žena na lince 158 uvedla, že se nachází na polní cestě pravděpodobně někde mezi obcemi Leština a Golčův Jeníkov a místo vůbec nezná. Do těchto míst přijela na houby společně se svým blízkým známým, který však nechtěl ještě jet domů a odešel zpět někam do lesa.

„Žena dále uvedla, že se jedná o sedmdesátiletého muže, který má špatnou orientační schopnost a již více než hodinu ho hledá. Muž měl u sebe mobilní telefon, na který se však žena nemohla dovolat a byl nedostupný. Operační důstojník do terénu okamžitě vyslal policejní hlídku z policejní stanice v Golčově Jeníkově, které předal všechny informace včetně telefonního čísla na oznamovatelku. Policisté se se ženou ještě během jízdy ihned spojili, a ta jim uvedla, že jí mezitím ztracený muž kontaktoval a uvedl, že vidí nějaký komín,“ popisuje Stanislava Miláčková, policejní mluvčí.

Na tuto informaci policisté rychle a správně zareagovali, protože místo dobře znali. Domluvili se, že se pravděpodobně bude jednat o objekt lihovaru na Chlumku u Golčova Jeníkova.

„Ihned vyrazili na místo, kde by se muž mohl nacházet. Před půl desátou muže vypátrali na poli u lesa poblíž lihovaru. Muž byl v pořádku a policisté ho dopravili zpět k jeho vozidlu, kde už na něj čekala jeho známá,“ doplnila na závěr Miláčková.

Foto pixabay.com

Štítky houbař, les, orientace, pátrání, policie, houbaření, Golčův Jeníkov, Leština

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté hledali sedmdesátiletého houbaře, který se ztratil. Své blízké nezvedal mobil | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.