Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V Jihlavě na Dolině hořelo v jednom z bytů, v péči lékařů skončilo šest lidí

Velkou nepříjemnost řešili v noci ze středy na čtvrtek obyvatelé jihlavské ulice S. K. Neumanna. V jednom z bytů vypukl požár, kouř se potom rozšířil do dalších bytových jednotek. Evakuováno bylo 35 osob, z nichž šest muselo být ošetřeno.

Oznámení o požáru přijali policisté ve středu 12. září po půl dvanácté v noci. Na místo vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému, včetně čtyř jednotek hasičů. Požár z postiženého bytu se dostal do zbývajících částí bytového domu. Plameny dostali pod kontrolu okolo půl druhé v noci.  

Bylo nutné provést evakuaci celkem 35 obyvatel domu, z nichž šest muselo být ošetřeno. Do vyvětraných bytů se potom lidé mohli vrátit. „Velitel zásahu je poučil, že se mohou vrátit, musí ale dál větrat a v případě zdravotních obtíží ihned kontaktovat zdravotníky,“ mluvčí hasičů řekla Petra Musilová.

Hmotná škoda byla vyčíslena do výše čtyř milionů korun. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecného ohrožení z nedbalosti. I nadále provádějí další šetření a úkony, příčinu a okolnosti požáru prověřují.

Foto Čtenářka Jihlavské Drbny | Zdroj Policie ČR

Štítky požár, evakuace, byt, hasiči, Jihlava, Stanislav Kostka Neumann

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihlavě na Dolině hořelo v jednom z bytů, v péči lékařů skončilo šest lidí | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.