Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Pokladní přišel v jihlavském obchodě o pět tisíc. Policie hledá tři muže na videu

Jihlavští policisté se v těchto dnech zabývají krádeží v jihlavském obchodním domě, ke které došlo ve středu 25. července. A obrací se s prosbou o pomoc také na veřejnost.

V uvedený den před půl pátou odpoledne přišli k pokladně obchodního domu tři muži. Jeden z nich prošel a zůstal stát za pokladnou, zbývající dva stáli za sebou u pokladny. „První v řadě začal s pokladním překotně komunikovat, naklánět se k němu a gestikulovat. Přívalem slov a gestikulace pokladního zmátl a odvedl jeho pozornost, když byla pokladna otevřená, sáhl dovnitř a vytáhl paklík bankovek. Ve stejné době druhý muž za ním začal komunikovat s ženou v řadě za nimi a třetí neznámý muž vyšel směrem k dalším lidem stojícím opodál, jejichž pozornost také zaměstnal dotazem,“ uvádí Jana Kroutilová, policejní mluvčí.

Muž u pokladny vzal z paklíku několik bankovek, paklík vrátil pokladnímu, poté komunikaci ukončil a postupně všichni tři odešli směrem k východu. Po odchodu muže chybělo v pokladně pět tisíc korun.

O krádeži se následně dozvěděla policie. „Ta provedla důkladné šetření, zajistila a vyhodnotila záznamy z kamer, které celou situaci kolem pokladny zachytily. V současné době se policisté obracejí s žádostí o spolupráci na veřejnost. Potřebovali by zjistit totožnost všech tří mužů, zejména toho, který manipuloval s bankovkami z pokladny,“ pokračuje Jana Kroutilová.

Jedná se o muže, který měl světlé oblečení, na hlavě nasazený klobouk a přes střed těla zavěšenou brašnu tmavé barvy. Také další dva muži měli u sebe tmavé brašny zavěšené stejným způsobem.

„Žádáme občany, kteří muže na kamerových záznamech, případně některého z nich, poznají nebo mají informace, kde se v současné době nacházejí nebo pohybují, aby se přihlásili na tísňové lince 158. Policisté uvítají také jakékoli další informace směřující k objasnění případu a vypátrání pachatele,“ uzavírá prosbu Jana Kroutilová.  

Štítky pátrání, veřejnost, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Pokladní přišel v jihlavském obchodě o pět tisíc. Policie hledá tři muže na videu | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.