Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Alkohol za volantem: Policisté na Vysočině chytli hned tři hříšníky, z toho jednu ženu

Hned se třemi opilými řidiči se museli na začátku tohoto týdne potýkat policisté na Vysočině. Ve všech třech případech byli opilí řidiči odhaleni v rámci běžné silniční kontroly. Nešlo tedy o dopravní nehody.

První kontrola proběhla v pondělí 10. září v Havlíčkově Brodě, konkrétně kolem deváté hodiny ráno na ulici Žižkova. Policisté zastavili osmadvacetiletého řidiče nákladního automobilu značky Man. „V rámci silniční kontroly provedli policisté u muže dechovou zkoušku, která byla pozitivní. Naměřená hodnota činila 0,31 promile alkoholu. Také opakované měření bylo pozitivní. Další jízdu policisté řidiči zakázali,“ doplnila Stanislava Miláčková, policejní mluvčí.

Pod vlivem alkoholu nebyli ale jen muži. Své o tom ví policisté v Pelhřimově, kteří odhalili čtyřicetiletou opilou řidičku, a to v pondělí 10. září kolem půl deváté večer na ulici Nádražní. „Ženu policisté v rámci kontroly vyzvali k podrobení se odbornému měření na zjištění přítomnosti alkoholu v dechu. Výsledek zkoušky byl pozitivní a jeho naměřená hodnota činila 0,92 promile alkoholu. Opakované měření vykázalo stejnou hodnotu. Policisté ženě zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz. Čtyřicetiletá řidička se bude před příslušným správním orgánem zodpovídat z přestupku na úseku dopravy,“ uvedla k případu z Pelhřimova Stanislava Miláčková.

Nejvyšší hodnota alkoholu v krvi se ukázala na alkoholtesteru policistům ve Velkém Meziříčí, kteří ve stejný den kolem 21. hodiny zastavili sedmadvacetiletého řidiče vozidla BMW.  Při zkoušce na přítomnost alkoholu v dechu se ukázala hodnota 2,62 „Naměřená hodnota opakovaného měření činila 2,60 promile. Policisté muži zakázali další jízdu a vše zadokumentovali. Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za takový trestný čin muži hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok a zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel,“ uzavřela policejní mluvčí Miláčková.

Foto flickr.com

Štítky alkohol, policie, kontrola, Kraj Vysočina, Pelhřimov, Havlíčkův Brod, Žižkov, BMW

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Alkohol za volantem: Policisté na Vysočině chytli hned tři hříšníky, z toho jednu ženu | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.