Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dvě hromadné nehody na pelhřimovské výpadovce: Jedenáct zraněných a dopravní kolaps

Hned dvě hromadné dopravní nehody zaměstnaly záchranné složky v Jihlavě, a to ve čtvrtek 6. září kolem půl páté odpoledne na silnici II/602 v místě nájezdu na obchvat na silnici I/38. Několik lidí se zranilo. Celková škoda na havarovaných autech přesáhla 600 tisíc korun.

Nejdříve havaroval sedmašedesátiletý řidič s osobním vozidlem Peugeot 2008, který projížděl po silnici II/602 ve směru jízdy od Pelhřimova na Jihlavu. Při odbočování vlevo ve směru na Znojmo na komunikaci I/38 zřejmě přehlédl protijedoucí osobní vozidlo Peugeot 407, kterému měl dát přednost, a s tímto vozidlem se střetl.

„Po nárazu bylo vozidlo Peugeot 407 odraženo do protisměrného jízdního pruhu, kde právě projíždělo vozidlo Opel Astra. Došlo ke střetu těchto vozidel, kdy vozidla Peugeot 407 a Opel Astra byla odražena na kovová svodidla a vozidlo Peugeot 2008 po nárazu vyjelo vpravo mimo komunikaci. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění šesti osob. Všichni zranění byli převezeni vozidly zdravotnické záchranné služby do Nemocnice Jihlava,“ popisuje první hromadný incident Dana Čírtková, policejní mluvčí.

Policisté provedli na místě nehody dechové zkoušky u všech tří řidičů a jejich výsledky byly negativní. Hmotná škoda na havarovaných vozidlech byla odhadnuta na 340 tisíc korun. Místo dopravní nehody bylo po dobu zásahu a šetření okolností dopravní nehody neprůjezdné. Policisté museli odklánět provoz.

Nehodu vystřídala další nehoda 

Před místem této dopravní nehody se v obou směrem vytvořila kolona vozidel, ve které se ve směru od Pelhřimova stala v 16.45 hodin další dopravní nehoda s účastí čtyř osobních vozidel. Tato nehoda se stala  na silnici II/602 naproti čerpací stanici.  

„Sedmačtyřicetiletý řidič vozidla Ford Galaxy jel ve směru jízdy od Pelhřimova směrem na Jihlavu. Při jízdě na přímém úseku se plně nevěnoval řízení a nedodržel bezpečnostní vzdálenost za před ním již stojícím vozidlem Volvo. Jeho řidič v místě zastavil z důvodu vzniklé kolony vozidel. Došlo ke střetu vozidel, kdy vozidlo Volvo bylo odraženo dopředu a narazilo do zadní části před ním stojícího vozidla Ford Kuga.  Toto vozidlo bylo Také odraženo a narazilo do zadní části před ním stojícího vozidla Citroen Jumper,“ sděluje podrobnosti o druhé nehodě policejní mluvčí.

Policisté provedli u všech řidičů, kteří měli účast na dopravní nehodě, dechové zkoušky s negativními výsledky. Při dopravní nehodě bylo zraněno pět lidí, všichni byli převezeni do jihlavské nemocnice k dalšímu ošetření.

Věc dopravní nehody byla s viníkem vyřešena uložením pokuty v příkazním řízení. Hmotná škoda na havarovaných vozidlech byla odhadnuta na 300 tisíc korun. 

Foto čtenář Jihlavské Drbny

Štítky nehoda, zranění, II/602, I/38, výpadovka, Pelhřimov, dopravní nehoda, silnice, havárie, Jihlava, Peugeot 407, Peugeot 2008, Lékárenský komplex Jihlava, Volvo Cars, Opel Astra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvě hromadné nehody na pelhřimovské výpadovce: Jedenáct zraněných a dopravní kolaps | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.