Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Starší žena usedla za volant opilá. U letiště v Henčově bourala a nadýchala dvě promile

K dopravní nehodě, ve které hrál u řidičky hlavní roli alkohol, došlo ve středu 22. června před půl třetí odpoledne na křižovatce místních komunikací mezi letištěm Henčov a obcí Heroltice. Řidička policistům nadýchala kolem dvou promile alkoholu.

„Po příjezdu na místo policisté prvotním šetřením zjistili, že čtyřiašedesátiletá řidička s osobním vozidlem tovární značky Škoda Fabia projížděla po hlavní komunikaci ve směru jízdy od letiště Henčov k obci Heroltice. Nepřizpůsobila rychlost jízdy a při projíždění levotočivé zatáčky vyjela s vozidlem vpravo mimo komunikaci, kde v travnatém příkopu havarovala. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidičky, která byla z místa dopravní nehody převezena vozidlem zdravotnické záchranné služby do Nemocnice v Jihlavě na vyšetření. Ke zranění jiných osob nedošlo,“ uvádí k nehodě Dana Čírtková, policejní mluvčí.

U ženy, která havarovala, policisté provedli test na přítomnost alkoholu. Jeho výsledek byl pozitivní - 1,97 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledky měly také opakované dechové zkoušky -  2,05 a 2,02 promile alkoholu v dechu.

Na Škodě Fabia vznikla hmotná škoda ve výši 50 tisíc korun. Řidičce policisté zadrželi řidičský průkaz a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Štítky alkohol, nehoda, promile, policie, letiště, Henčov, dopravní nehoda, Heroltice, Škoda Fabia, Lékárenský komplex Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Starší žena usedla za volant opilá. U letiště v Henčově bourala a nadýchala dvě promile | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.