Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Muž v jihlavském City Parku ukradl šperky za tři sta šedesát tisíc. Hrozí mu pětileté vězení

Krádež za více než 350 tisíc korun má na svědomí jednatřicetiletý cizinec. V jihlavském City Parku vzal v nestřeženém okamžiku plata s prsteny ze žlutého a bílého zlata.

Ke krádeži došlo v neděli 19. srpna kolem osmnácté hodiny večer. Do jedné z prodejen přišel muž, který požádal prodavačku o předvedení zboží, které si chtěl vybírat. Jednalo se o prsteny ze žlutého a bílého zlata.  

„Prodavačka vyndala na žádost zákazníka na prodejní pult dvě plata s prsteny a zákazník si z nich začal vybírat. Některé šperky si vyzkoušel a s prodavačkou při výběru komunikoval. Náhle ale využil situace a obě plata z prodejního pultu uchopil do rukou a utekl s nimi z prodejny ven na pasáž obchodního centra. Při útěku se ho snažila zadržet prodavačka a další zákazníci centra,“ líčí krádež Dana Čírtková, policejní mluvčí.

Na místo byli přivoláni policisté. Vzhledem k tomu, že muž byl pod vlivem alkoholu, kdy dechová zkouška přesáhla hodnotu dvou promile, strážníci muže eskortovali k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici v Jihlavě. 

„V pondělí si cizinec převzal usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečin krádeže, za který mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody v trvání až pěti let,“ uzavřela Čírtková.

Foto pixabay.com

Štítky krádež, šperky, zloděj, policie, City Park, prodavač

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž v jihlavském City Parku ukradl šperky za tři sta šedesát tisíc. Hrozí mu pětileté vězení | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.