Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Řidič v Jihlavě odmítal dechovou zkoušku. Policisté ho zpacifikovali a skončil na záchytce

Jihlavští policisté kontrolovali v neděli 19. srpna řidiče osobního auta Opel Zafira. Měli podezření, že je pod vlivem alkoholu, což také později potvrdila dechová zkouška. Tu ale původně odmítal.

Třiatřicetiletý řidič cizí národnosti projížděl po ulici Vrchlického a na ulici U Pivovaru v Jihlavě ho zastavila a kontrolovala policejní hlídka. „Vzhledem k tomu, že na místě vzniklo důvodné podezření, že schopnost řidiče k řízení je ovlivněna alkoholem, policisté ho vyzvali k provedení dechové zkoušky na přítomnost alkoholu. Podrobit se dechové zkoušce řidič na místě odmítal. Protože řidič chtěl z místa odejít a provedení dechové zkoušky stále odmítal,   policisté ho zajistili za použití donucovacích prostředků, a to hmatů a chvatů, a následně po přiložení pout eskortovali na protialkoholní záchytnou stanici  do Jihlavy,“ popisuje incident Dana Čírtková, policejní mluvčí.

Na záchytce byl opětovně vyzván k provedení dechových zkoušek, kterým se již podrobil, a to s pozitivními výsledky - 2,32 promile alkoholu v dechu a 2,39 promile alkoholu v dechu. Policisté mu také zadrželi řidičský průkaz.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení. Třiatřicetiletý cizinec je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala závěrem Čírtková.

Štítky alkohol, promile, policie, záchytka, dechová zkouška, Jihlava, Opel Zafira

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič v Jihlavě odmítal dechovou zkoušku. Policisté ho zpacifikovali a skončil na záchytce | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.