Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Podnapilý Rumun řešil v Kostelci spor s bývalou přítelkyní, svoji plynovou pistoli naštěstí nepoužil

Na počátku srpna bylo poměrně živo u ubytovny v Kostelci. Osmatřicetiletý podnapilý Rumun zde měl při řešení svého sporu s bývalou přítelkyní k dispozici plynovou pistoli. Tu nepoužil, raději ji odevzdal policejní hlídce, která přijela situaci řešit.

K incidentu došlo 3. srpna před kosteleckou ubytovnou, ve které má dočasnou střechu nad hlavou zajištěna i skupina cizinců. Jeden z nich, osmatřicetiletý Rumun, měl opakované spory se svojí bývalou přítelkyní z České republiky. 

„Oba měli spory i jinde. K tomuto sporu došlo před ubytovnou, muž měl u sebe i plynovou pistoli,“ poznamenala policejní mluvčí Dana Čírtková. Střelnou zbraň po příjezdu policie odevzdal. Dále byla u cizince provedena dechová zkouška, která ukázala, že muž je v podnapilém stavu. Byl tak převezen na protialkoholovou záchytnou stanici k vystřízlivění.

Další okolnosti případu policie prověřuje. Výše a forma případného postihu bude známa později.

U kostelecké ubytovny má policie zvýšený výkon služby. „Pobytové kontroly jsou obecně častěji směřovány tam, kde se vyskytuje více cizinců,“ potvrzuje Čírtková. „Kostelecký starosta trvale vyvíjí aktivity, aby chránil klid a bezpečí obyvatel, k nárůstu kriminální činnosti zde ale nedochází,“ uzavírá tisková mluvčí.   

Foto hotelhoral.cz

Štítky Kostelec (Krnov), ubytovna, policie, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podnapilý Rumun řešil v Kostelci spor s bývalou přítelkyní, svoji plynovou pistoli naštěstí nepoužil | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.