Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nad páteční smrtelnou nehodou na D1 se stále vznášejí otazníky. Pomohou policii svědci?

V pátek dopoledne došlo na 110. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno k dopravní nehodě, při které vyhasl jeden lidský život. Okolnosti havárie, která v tomto místě dočasně omezila dopravu, však stále vyvolává několik otazníků. Policie se proto obrací na veřejnost.

Při dopravní nehodě došlo ke smrtelnému zranění jedné osoby, která cestovala v osobním vozidle. Původně měli zasahující policisté podezření, že by mohla s mužem cestovat ještě další osoba, proto byl po oznámení, že bylo na 110. kilometru ve směru na Brno u dálnice za svodidly nalezeno havarované vozidlo Škoda Octavia, na místo vyslán i policejní psovod k propátrání okolí nehody.

Důkladným šetřením na místě nehody se však podařilo potvrdit, že řidič v době nehody cestoval ve vozidle sám. „Jednalo se o šedesátiletého muže,“ upřesnila Dana Čírtková, policejní mluvčí.

ČTĚTE TAKÉ: Dálnici D1 ve směru na Brno uzavřela smrtelná dopravní nehoda

Řidič z nezjištěných příčin vyjel mimo dálnici a narazil do vzrostlých stromů v blízkosti dálnice. Havarované vozidlo bylo v příkopu vedle lesíka u dálnice D1 za svodidly a nebylo z dálnice dobře vidět.

Zatím se nepodařilo přesně stanovit, kdy k dopravní došlo. „K určení přesnější doby úmrtí a příčiny úmrtí byla nařízena soudní pitva,“ dodala Čírtková. Policisté provedeným šetřením zjistili, že řidič se zřejmě vydal na cestu z Plzně již včera ve večerních hodinách, proto mohl na dálnici D1 nedaleko Jihlavy havarovat mnohem dříve než vozidlo objevil po dálnici jedoucí motocyklista.

Proto se policisté obracejí na řidiče, kteří jeli po dálnici D1, především na ty, kteří cestovali směrem na Brno včera v nočních nebo dnes v časných ranních hodinách a mohli si všimnout havarovaného vozidla mimo dálnici, aby kontaktovali linku 158 nebo přímo dálniční oddělení Velký Beranov na telefonu 974 262 751.

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky úmrtí, dálnice, D1, nehoda, Dálnice D1, Brno, havárie, dopravní nehoda, Škoda Octavia, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nad páteční smrtelnou nehodou na D1 se stále vznášejí otazníky. Pomohou policii svědci? | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.