Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Policejní psovodi provádí kontroly u Vírské přehrady. Hlídají dodržování zákazu koupání

Policisté v těchto dnech provádí kontroly u Vírské přehrady, kde je zakázané koupání a aktivity s ním spojené. Stejný zákaz platí také u vodní nádrže Švihov.

Vírská údolní nádrž je zdrojem zásob pitné vody, a vztahuje se tak na ni první pásmo hygienické ochrany. Proto je samotná přehrada a její okolí k rekreačním účelům nepřístupná a platí zde samozřejmě i zákaz rybolovu.

Kontroly Vírské vodní nádrže provádějí v rámci plnění svých služebních povinností také policejní psovodi. „Kontroly provádíme nepravidelně, během celého roku a v denní i noční dobu,“ uvedl Lukáš Čejka, vrchní asistent oddělení služební kynologie skupiny základních kynologických činností Žďár nad Sázavou.

Psovodi obchází břehy přehrady a kontrolují, zda se v místech ochranného pásma nenacházejí osoby, které by porušovaly zákaz vstupu. V letních měsících někteří lidé porušují zákaz a chodí se do přehrady koupat nebo chytají ryby, proto tyto kontroly probíhají mnohem častěji.

„V rámci jedné obchůzky policejní psovodi zkontrolují přibližně dvanáctikilometrový úsek v okolí přehrady. Každý služební pes je při kontrole vybaven obojkem, který je označen nápisem Policie. Kontrolovaná osoba tak ihned pozná, že se jedná o služebního psa Policie České republiky. V případě, že policejní psovod takového přestupce odhalí, vyřídí daný přestupek podle jeho závažnosti, buď na místě domluvou, nebo si vyžádá součinnost policistů z obvodního oddělení v Bystřici nad Pernštejnem,“ popisuje Stanislava Miláčková, mluvčí policie.

Bystřičtí policisté pak přestupek vyřeší v příkazním řízení na místě uložením pokuty, nebo věc zadokumentují a postoupí k projednání příslušnému správnímu orgánu.

Popisovaná kontrola proběhla třeba i ve čtvrtek 16. srpna. Kolem deváté hodiny ráno vyrazili do terénu v okolí Vírské nádrže policejní psovodi Lukáš Čejka se svým belgickým ovčákem jménem Ares a Hana Břízová s německým ovčákem Indym. „Kontrola probíhala do půl dvanácté a policisté kontrolovali dodržování zákona v okolí vodní nádrže. V rámci kontroly neodhalili žádnou osobu, která by se přes zákaz pohybovala v ochranném pásmu,“ uzavírá Miláčková.

Foto Policie ČR

Štítky kontrola, Vírská přehrada, psovod, policie, zákaz, koupání, rybolov, kempování, přehrada, vodní nádrž, Švihov, Žďár nad Sázavou, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Policejní psovodi provádí kontroly u Vírské přehrady. Hlídají dodržování zákazu koupání | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.