Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Třiapadesátiletý muž poškodil zaparkované auto a ujel. Policistům nadýchal skoro tři promile

Alkohol hrál hlavní roli v dopravní nehodě, která se stala v pondělí 13. srpna kolem půl desáté dopoledne na místní komunikaci vedoucí od hlavní silnice II/353 k poště v Jamném na Jihlavsku. Oznamovatelka události policistům sdělila, že jí řidič nezjištěného vozidla poškodil zaparkované osobní vozidlo Mercedes Benz a z místa události odjel, aniž by poškození oznámil. Policistům se řidiče i s vozidlem podařilo vypátrat v obci Rybné.

„Dalším šetřením policisté zjistili, že řidič nákladního motorového vozidla Renault Kerax začal na komunikaci s vozidlem couvat, a to ve směru od hlavní komunikace k poště, a při tomto úkonu neponechal dostatečný boční odstup od zde zaparkovaného osobního motorového vozidla Mercedes Benz,“ popisuje Dana Čírtková, krajská policejní mluvčí.

Pravou přední částí auta Renault narazil do pravé zadní části zaparkovaného vozidla. Po střetu z místa události odjel, aniž by celou událost nahlásil. Hmotná škoda na zaparkovaném vozidle byla odhadnuta na 20 tisíc korun.

„Policisté vyzvali řidiče k předložení dokladů potřebných pro provoz a řízení vozidla a poté také k provedení dechové zkoušky. Její výsledek byl pozitivní – 2,70 promile  alkoholu v dechu, Pozitivní výsledky měly také opakované dechové zkoušky – 2,90 a 2,70 promile alkoholu v dechu,“ pokračuje policejní mluvčí.

Policisté třiapadesátiletému řidič zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. Ve věci policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Foto Jan Luxík

Štítky alkohol, nehoda, policie, Mercedes-Benz, okres Jihlava, Jamné, Renault, Renault Kerax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třiapadesátiletý muž poškodil zaparkované auto a ujel. Policistům nadýchal skoro tři promile | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.