Počasí dnes8 °C, zítra13 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Prý se nudil a chtěl mě vylekat, říká žena, která byla na Heulose napadena nezletilým mladíkem

Jihlavští policisté v těchto dnech prošetřují případ obtěžování ženy, ke kterému došlo v úterý 7. srpna v lesoparku Heulos. Na svědomí ho má nezletilý mladík, který z místa činu hned utekl.

„Šla jsem z práce, něco před půl šestou. Beru to přes náměstí kolem kostela sv. Jakuba. Jsem křesťanka, zastavila jsem se poblíž, abych se pomodlila. Všimla jsem si, že mě pozoruje mladík a drží se v rozkroku,“ vypráví napadená žena, která se se svým příběhem obrátila na redakci Jihlavské Drbny a přála si zůstat v anonymitě.

Žena se poté vydala po schodech dolů na Heulos, mladík ji následoval. „Cítila jsem, že to není v pořádku a přidala jsem do kroku. On taky, zrychlila jsem, on též,“ pokračuje mladá žena.

Oba pak prošli kolem popíjejících bezdomovců. „Já už raději sahala do kapsy batohu pro klíče, na nich mám nožík, takzvanou rybičku,“ líčí. Nožík otevřela a sevřela ho oběma rukama na hrudi. „Říkala jsem si, jestli nejsem paranoidní, a tak jsem zpomalila, že možná předejde. Jenže v tu chvíli mě chytil, přitiskl na zábradlí a začal mě osahávat. Já se mu vysmekla a málem jsem ho bodla do ramene. Tehdy se lekl a dal se na útěk, já pár metrů za ním, ale jsem těžce nemocná, takže víc jsem nezvládla,“ pokračuje ve vyprávění napadená žena.

Léky na úzkost 

Její kroky dále směřovaly na policii, aby vše nahlásila.

„Hrozně mě to vyděsilo, teď beru léky na úzkost. Druhý den mi volali, že ho chytli na náměstí, je mu teprve 13 let, prý se nudil a chtěl mě vylekat,“ uzavírá mladá žena.

To potvrdili i jihlavští policisté. Díky dobrému popisu nezletilého mladíka velmi rychle vypátrali a ve středu 8. srpna přišel na policii podat vysvětlení.

„Úkony trestního řízení jsou zahájeny pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví. Případ policisté v současné době prověřují, mimo jiné zjišťují a vyhodnocují průběh a veškeré okolnosti daného jednání,“ sdělila k případu Jana Kroutilová, policejní mluvčí.

Štítky napadení, výpověď, policie, Heulos, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prý se nudil a chtěl mě vylekat, říká žena, která byla na Heulose napadena nezletilým mladíkem | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.