Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO, FOTO: Ve firmě Jihlavan v poledne hořelo. Zranilo se deset lidí včetně jednoho hasiče

, aktualizováno 9. srpna 2018, 16:22

Krátce po obědě se v plamenech ocitlo druhé nadzemní podlaží firmy Jihlavan. Údajně vzplál letecký olej a benzín. Na místě zasahuje téměř dvacet hasičských jednotek. Předpokládané škody nebudou nízké. Podle mluvčí policie Jany Kroutilové utrpělo zranění celkem deset zaměstnanců, všichni skončili v jihlavské nemocnici

Dva z nich se popálili, ostatní se nadýchali zplodin.  Podle ředitelky krajských záchranářů Vladislavy Filové jsou všechna zranění lehká. Zdravotníci museli ošetřit také jednoho ze zasahujících hasičů. „Kolega skončil v péči zdravotníků, protože tady panují vysoké teploty. Hasiči zasahovali celou dobu v plné výstroji s dýchacími přístroji na zádech," řekla mluvčí hasičů Petra Musilová.

Podle serveru idnes.cz na místo vyrazili hasiči i cisternami, rychlými zásahovými vozyi výškovou technikou. Celkem zasahují profesionálové za čtyř stanic a celá řada dobrovolníků, celkem je to osmnáct jednotek.

Zpočátku nebylo jasné, co přesně v budově hořelo, zda benzín, olej nebo čisticí prostředky. Jakmile mohli vyšetřovatelé do odvětrané budovy, zjistili, že hořela podlahová krytina na chodbě, na kterou se následně zřítila podhledová konstrukce. „Protože to bylo linoleum, co hořelo, způsobilo (to) silné zakouření, a lidé se ze zkušeben a kanceláří nemohli dostat ven," řekla Musilová.

Autoři | Foto Drbna

Štítky Lékárenský komplex Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO, FOTO: Ve firmě Jihlavan v poledne hořelo. Zranilo se deset lidí včetně jednoho hasiče | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.