Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Muž řídil v silně podnapilém stavu a boural. Policistům nadýchal skoro tři promile alkoholu

To, že alkohol za volant opravdu nepatří, zřejmě nic neříká sedmašedesátiletému muži, který v úterý 7. srpna havaroval se svým osobním autem Suzuki Vitara. Nehoda se stala na silnici II/129 v Pacově.

Prvotním šetřením na místě nehody policisté zjistili, že sedmašedesátiletý řidič projížděl silnici II/129 po ulici Žižkova směrem do centra obce, kdy odbočoval vpravo na parkoviště u tamního obchodního domu.

„Při odbočování se plně nevěnoval řízení vozidla a narazil do zde zaparkovaného osobního automobilu Ford Focus, který poškodil. U řidiče policisté provedli dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu v krvi. Výsledek dechové zkoušky byl pozitivní -  2,83 promile alkoholu v dechu. Opakované měření vykázalo také pozitivní hodnoty - 2,63 a 2,94 alkoholu v dechu. Řidič se poté na výzvu policistů podrobil ve zdravotnickém zařízení lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve,“ doplňuje Dana Čírtková, krajská policejní mluvčí.

Při nehodě se nikdo nezranil. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Při nehodě vznikla hmotná škoda ve výši 70 tisíc korun.

 

Foto flickr.com

Štítky alkohol, nehoda, promile, policie, Pacov, Suzuki Grand Vitara, Žižkov, Ford Focus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž řídil v silně podnapilém stavu a boural. Policistům nadýchal skoro tři promile alkoholu | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.