Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Sedmatřicetiletý motorkář se těžce zranil při nehodě. Vrtulník ho přepravil do nemocnice

Policisté na Vysočině vyjížděli během uplynulého víkendu k další vážné dopravní nehodě. Tentokrát v neděli 5. srpna v deset hodin dopoledne. Stala se na silnici třetí třídy na Žďársku. Na místo musel přilétnout také vrtulník.

Sedmatřicetiletý řidič jel na motorce značky Honda CBR ze směru od obce Česká Mez směrem ke křižovatce se silnicí I/19. Při průjezdu prudkou levotočivou zatáčkou motocyklista nepřizpůsobil rychlost jízdy a s motocyklem najel na pravou krajnici a následně havaroval do silničního příkopu a lesního porostu.

Při dopravní nehodě řidič utrpěl těžké zranění, se kterým byl vrtulníkem letecké záchranné služby transportován do Nemocnice v Brně. Dechová zkouška na případnou přítomnost alkoholu v dechu nemohla být z důvodu rozsahu zranění na místě dopravní nehody provedena, proto byl cestou integrovaného operačního střediska vyžádán odběr krve ve zdravotnickém zařízení,“ sdělila k nehodě Dana Čírtková, policejní mluvčí.

Policisté následně zjistili, že motocykl neměl platnou registrační značku, a není tedy registrován v evidenci vozidel. V době nehody na něm byla umístěna registrační značka, která byla přidělena jinému motocyklu. „Lustrací řidiče motocyklu policisté zjistili, že není držitelem příslušného řidičského oprávnění a je veden v evidencích jako neřidič. Při nehodě vznikla hmotná škoda ve výši 50 tisíc korun,“ uzavírá s dalšími informacemi policejní mluvčí Čírtková.

Foto Jakub Wittka

Štítky nehoda, motorkář, zranění, vrtulník, havárie, motocykl, Kraj Vysočina, okres Žďár nad Sázavou, nemocnice, honda cbr, Brno, Česká Mez

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sedmatřicetiletý motorkář se těžce zranil při nehodě. Vrtulník ho přepravil do nemocnice | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.