Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mnohonásobný recidivista opět vyráběl a prodával pervitin. V autě, které nemohl řídit, se našla střelná zbraň

Za mřížemi skončil muž z Třebíčska, který vyráběl a distribuoval pervitin. Nenapravitelný mnohokrát odsouzený recidivista měl navíc v autě, které měl zakázáno řídit, zbraň, kterou také mohl při trestné činnosti používat. Kromě drogové činnosti se mohl dopustit i majetkové trestné činnosti.

Za dopadením osmatřicetiletého muže z Třebíčska stojí výborné operativní šetření třebíčských kriminalistů. Podezřelého zadrželi policisté v úterý 31. července v Hrotovicích, kde ho zastavili ve vozidle Opel, které řídil, i když to má soudem zakázáno.

Kriminalisté provedli prohlídku vozidla a dům, kde muž v současné době bydlel. Při ní nalezli zařízení a chemikálie určené k výrobě pervitinu, krystalickou látku a střelnou zbraň. Zajištěné věci budou dále podrobeny zkoumání na odborných policejních pracovištích. Dále policisté zajistili finanční hotovost a předměty, které mohly být použity nebo získány při majetkové trestné činnosti.

„Osmatřicetiletý muž byl obviněn ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ řekl Milan Špaček, vedoucí oddělení obecné kriminality. Pachatel drogu prodával, případně zdarma poskytoval na Třebíčsku, zejména v Hrotovicích a Jemnici. Nevynechal ani jihomoravský region. Obviněný muž je sám dlouhodobým uživatelem drog.

Dále sdělil policejní inspektor muži ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, a to v souvislosti s jeho řízením vozidla, které má soudem zakázáno. Policisté zároveň zkoumají i zbraň, kterou muž měl, a zda se nedopustil v souvislosti s jejím držením dalšího trestného činu. Případ kriminalisté dále vyšetřují. Mimo jiné prověřují také podezření, že se obviněný muž dopustil ještě majetkové trestné činnosti.

Obviněný muž byl v minulosti již více než patnáctkrát soudně trestán za různorodou trestnou činnost, včetně drogové. Z výkonu trestu odnětí svobody byl naposledy propuštěn vloni v létě a za jiný spáchaný trestný čin byl opět potrestán letos v květnu, kdy mu byl mimo jiné uložen trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech vozidel.

„Podali jsme státnímu zastupitelství podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby,“ dodal vedoucí třebíčských kriminalistů Milan Špaček. Poté, co soud rozhodl o vzetí osmatřicetiletého muže do vazby, eskortovali ho policisté do věznice. 

Za spáchaný přečin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy lze uložit trest odnětí svobody až na pět let.

Foto Drbna | Zdroj Policie ČR

Štítky drogy, pervitin, recidivista, Třebíčsko, metamfetamin, kriminalita, okres Třebíč, Opel, Hrotovice, Milan Špaček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mnohonásobný recidivista opět vyráběl a prodával pervitin. V autě, které nemohl řídit, se našla střelná zbraň | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.