Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

VIDEO: Zákaznice City Parku přišla o peněženku. Policisté hledají zlodějku na záznamu

Jihlavští policisté v těchto dnech vyšetřují krádež, ke které došlo ve čtvrtek 31. května v jednom z obchodů v jihlavském City Parku. Jedna ze zákaznic přišla o peněženku. A nyní po ní pátrají policisté a žádají veřejnost o pomoc.

Zmíněná zákaznice prodejny přišla do obchodu před čtvrtou hodinou odpoledne s kabelkou, kterou měla zavěšenou na rameni. „Věnovala se výběru zboží, prohlížela si vystavené oblečení a nevěnovala příliš pozornosti ženě, která se pohybovala těsně v její blízkosti. Prostor rukou si neznámá žena maskovala oblečením, které předtím vzala ze stojanu. K zákaznici prodejny se přibližovala od jejích zad a snažila se z její kabelky vytáhnout peněženku. To se jí po opakovaných pokusech nakonec podařilo. Když neznámá žena peněženku získala, z obchodu odešla,“ popisuje, jak krádež probíhala Jana Kroutilová, policejní mluvčí.

Žena, která byla okradena, to hned nezjistila. Ze zmíněné prodejny odešla a pokračovala v dalších nákupech. To, že byla okradena, zjistila až později.

„V peněžence měla její majitelka kromě peněz uložené doklady, platební kartu a stravenky, vznikla jí škoda necelé dva tisíce korun. Případ okradená žena následně oznámila policii a policisté ho začali prověřovat. Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání dvou trestných činů, a to přečinu krádeže a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Policisté provedli na místech, kde se okradená žena v obchodním centru pohybovala důkladné šetření, vyhodnotili kamerové záznamy a podařilo se jim zjistit prodejnu, ve které byla okradena i to, jak k činu došlo,“ pokračuje policejní mluvčí.

Policisté v současné době pátrají po totožnosti ženy, která je zachycena na kamerovém záznamu. Žena měla středně dlouhé blond vlasy stažené do copu a na očích nasazené brýle. Oblečené měla modré riflové kalhoty v délce nad kotníky a letní plášť bez zapínání dlouhý ke kolenům s tříčtvrtečními rukávy, který měl nápadný vzor. Přes jedno rameno měla žena zavěšený tmavý batoh.

„Žádáme občany, kteří ženu na kamerovém záznamu poznají nebo mají informace o tom, kde se v současné době nachází či pohybuje, aby se přihlásili na tísňové lince 158,“ uzavírá Kroutilová.

Štítky pátrání, veřejnost, zlodějka, krádež, City Park, peněženka, obchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Zákaznice City Parku přišla o peněženku. Policisté hledají zlodějku na záznamu | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.