Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Muž na Třešťsku se sekáčkem v ruce vyhrožoval lidem v domě. Jde o známého recidivistu

Ve vazební věznici skončil muž, který v obci na Třešťsku ohrožoval obyvatele domu, kde v tu dobu byla jeho známá. Vyhrožoval jim se sekáčkem na maso v ruce. Čtyřiapadesátiletý muž byl obviněn ze spáchání dvou trestných činů. Jedná se o opakovaně soudně trestaného recidivistu, který byl v minulosti odsouzen i za násilnou trestnou činnost. Na podaný návrh byl obviněný muž vzat do vazby.

K události došlo během uplynulého víkendu, když přijali po jedenácté hodině večer na tísňové lince 158 oznámení o ohrožení obyvatel domu v obci na Třešťsku. Podezřelý muž, kterého znali, přišel k oknu, choval se značně agresivně, snažil se dostat dovnitř a měl mít u sebe sekáček, obyvatelé domu se z důvodu strachu o svůj život ukryli.

„Na místo ihned po přijetí oznámení vyjely policejní hlídky. Podezřelý muž z místa před jejich příjezdem utekl. Nikdo z obyvatel domu neměl zranění. Policisté začali ihned po muži pátrat v obci, jejím okolí a na dalších místech, u kterých vznikl předpoklad, že by se tam mohl nacházet nebo pohybovat. Dále provedli důkladné šetření, místo ohledali a zadokumentovali. V krátké době podezřelého muže nalezli v ubytovně na Jihlavsku,“ popisuje Jana Kroutilová, policejní mluvčí.

Policie muže zadržela. V místnosti ubytovny byl ukrytý také sekáček na maso, který kriminalisté zajistili. Policisté odvezli zadrženého muže na oddělení policie, kde byl umístěn do cely.

Více než patnáctkrát trestaný 

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání zadrženého muže. „Čtyřiapadesátiletý muž z Jihlavska byl obviněn z přečinu nebezpečného vyhrožování spáchaného se zbraní a přečinu porušování domovní svobody,“ řekl Radomír Němec, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl v minulosti již více než patnáctkrát soudně trestaný, přičemž se převážně jednalo o násilnou trestnou činnost. Místo svého pobytu mění.

Vyšetřováním se policie dozvěděla, jak napadení vlastně probíhalo.  „Zmíněný muž vnikl na uzavřený dvůr a bouchal na okna objektu. Když obyvatelé domu okno otevřeli, choval se muž značně agresivně a dožadoval se přivolání ženy. Poté vytáhl sekáček na maso a bouchal do parapetu, přitom vyhrožoval, že jim ublíží. Obyvatelé domu měli vážnou obavu o své životy, schovali se a přivolali policii,“ popisuje průběh Kroutilová.  Agresivní muž hned nato utekl a vypátrali ho policisté.  

V současné době je již muž ve věznici. „Za spáchanou trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na tři roky,“ dodal vedoucí jihlavských kriminalistů Radomír Němec.

Štítky napadení, sekáček, vyhrožování, policie, vězení, dům, kriminalita, maso, okres Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž na Třešťsku se sekáčkem v ruce vyhrožoval lidem v domě. Jde o známého recidivistu | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.