Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: Jihlavští policisté hledají zloděje peněženky v krajském městě. Neznáte tuto ženu?

, aktualizováno 17. července 2018, 13:56

Jihlavští policisté se opět obracejí na veřejnost se žádostí o spolupráci při objasňování případu, při kterém přišla v jihlavské prodejně žena o svoji peněženku. V ní měla mimo jiné é uložené platební karty, které pachatel zneužil, pokusil se o výběr z bankomatu a platbu přes internet.

Ke krádeži peněženky došlo ve středu 16. května. Kolem půl páté odpoledne byla žena v prodejně na Masarykově náměstí a během vybírání zboží si svůj batoh odložila na podlahu. Když šla následně k pokladně, zjistila, že jí chybí peněženka. „V peněžence měla její majitelka uložené osobní doklady, platební karty, finanční hotovost a další věci. Když žena zjistila, že byla okradena, provedla blokaci platebních karet a oznámila případ policii,“ uvedla podrobnosti k případu Jana Kroutilová, policejní mluvčí.

Případem se začali zabývat policisté a zjistili, že kromě krádeže peněženky došlo ještě ke zneužití odcizených platebních karet. „Pachatel se pokusil o výběr finanční hotovosti prostřednictvím bankomatu a dále chtěl uskutečnit internetovou platbu. To mu ale ani v jednom z případů nevyšlo, u bankomatu zadal u jedné z odcizených karet nesprávný PIN kód a při platbě na internetu druhou odcizenou platební kartou již byla tato zablokována,“ pokračuje Kroutilová.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V současné době se policisté obracejí na veřejnost s žádostí o spolupráci při zjišťování totožnosti ženy, která byla zachycena u bankomatu. Jedná se o osobu důležitou pro prověřování případu.

„Žádáme ženu, která je na fotografiích, nebo osoby, které ji znají nebo mají informaci o tom, kde se v současné době nachází či pohybuje, aby se policistům přihlásily na tísňové lince 158. Policisté uvítají také jakékoli další informace směřující k objasnění případu,“ vyzývá veřejnost policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Foto Policie ČR

Štítky pátrání, policie, krádež, záznam, peněženka, platební karta, bankomat

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Jihlavští policisté hledají zloděje peněženky v krajském městě. Neznáte tuto ženu? | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.