Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policisté se o víkendu potýkali s opilými řidiči. Dva z nich bourali, jeden přiznal pivo před jízdou

Policisté během uplynulého víkendu měli plné ruce práce s opilými řidiči, v jednom případě dokonce s opilým chodcem. Alkohol hrál hlavní roli také u dvou dopravních nehod.

Prvního opilého řidiče policisté zastavili v sobotu 14. července před třetí hodinou odpoledne nedaleko Pozďatína na Třebíčsku. Osmačtyřicetiletý cizinec, který řídil VW Passat, nadýchal během silniční kontroly 0,43 promile alkoholu. „Cizinec požití alkoholu přiznal, před jízdou pil pivo. Policisté řidiči na místě zakázali další jízdu. Cizinec je podezřelý ze spáchání závažného přestupku na úseku dopravy, který policisté dále šetří,“ sdělila Jana Kroutilová, policejní mluvčí.

V ten stejný den kolem 17. hodiny jel jednačtyřicetiletý muž na motocyklu Simson po silnici ve směru od Pavlova. Při průjezdu křižovatkou, kde chtěl odbočit vlevo, vyjel mimo komunikaci do silničního příkopu. „Při havárii se řidič motocyklu zranil, na ošetření byl zdravotnickou záchrannou službou převezen do nemocnice v Havlíčkově Brodě. Policisté místo havárie ohledali a zadokumentovali. S řidiče motocyklu provedli dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu 2,81 promile alkoholu. Policisté dále zjistili, že na motocyklu Simson nebyla umístěna registrační značka a řidič neměl během jízdy nasazenou helmu,“ popisuje podrobnosti Kroutilová. Tuto nehodu s alkoholem budou policisté dále prošetřovat.

Ke střetu cyklisty s chodcem došlo také v sobotu 14. července nedaleko Roštejna. Neosvětlený třiadvacetiletý cyklista srazil osmapadesátiletého chodce, oba dva, jak se později ukázalo, byli pod vlivem alkoholu.  U cyklisty policisté naměřili hodnotu 1,73 promile alkoholu, chodec měl 1,11 promile. Oba muži skončili se zraněním v jihlavské nemocnici.

ČTĚTE TAKÉ: U Roštejna srazil neosvětlený cyklista chodce. Oba dva byli pod vlivem alkoholu 

Posledním hříšníkem byl dvaašedesátiletý řidič Citroenu, který boural v sobotu po 20. hodině na Pelhřimovsku, konkrétně nedaleko obce Vintířov. Jel na Věžnou a po projetí zatáčky dostal smyk, auto se přetočilo přes střechu a skončilo mimo komunikaci. „Při dopravní nehodě se řidič zranil a na ošetření byl zdravotnickou záchrannou službou převezen do pelhřimovské nemocnice. Policisté provedli u muže dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu 1,36 promile alkoholu. Také opakovaná zkouška u něho vykázala obdobnou hodnotu. Policisté místo havárie ohledali a zadokumentovali. Poškozením vozidla vznikla předběžně vyčíslená škoda šedesát tisíc korun,“ sdělila Kroutilová. Muž přišel na místě o řidičák. Případem se i nadále zabývají policisté.  

Foto flickr.com

Štítky alkohol, řidič, policie, nehoda, kontrola, motocykl, havárie, Simson, Volkswagen Passat, okres Třebíč, Pozďatín, Nemocnice Havlíčkův Brod, Citroën, Roštejn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté se o víkendu potýkali s opilými řidiči. Dva z nich bourali, jeden přiznal pivo před jízdou | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.