Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Neznámý zloděj okradl muže spícího ve stanu. Nyní ho hledají policisté

Velkomeziříčtí policisté prověřují krádež věcí ze stanu, ke které došlo v pátek 13. července, a to v ranních hodinách v lokalitě zvané Fajtův kopec v katastru Velkého Meziříčí. Majiteli věcí vznikla škoda kolem šesti tisíc korun.

Muž, kterému byly věci odcizeny, si šel v ranních hodinách lehnout do stanu. Když se kolem páté hodiny probudil, zjistil, že věci, které měl u sebe, jsou rozházené venku kolem stanu. „Mobilní telefon Huawei, který měl schovaný v kapse u kalhot, a peníze z peněženky však byly pryč. Škoda, která majiteli vznikla, byla vyčíslena na částku kolem šesti tisíc korun. Přivolaní policisté místo činu ohledali, provedli šetření a vše zadokumentovali. Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání dvou trestných činů, a to přečinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody,“ uvedla k případu Stanislava Miláčková, policejní mluvčí.

Případ policisté nadále prověřují a po pachateli pátrají. Tomu za takový trestný čin hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Policisté v souvislosti s tímto případem apelují na veřejnost, aby si lidé cenné věci nechávali stále ve svém dosahu.

„V případě stanování a návštěv různých vícedenních kulturních akcí, které jsou se stanováním neodmyslitelně spojené, buďte na své věci obzvláště obezřetní. S sebou si berte jen ty nejdůležitější věci, které jsou nezbytné, a ty mějte stále pod kontrolou při sobě. Pachatele těchto druhů krádeží využijí jakékoli příležitosti k tomu, aby vás okradli. Neodradí je ani krádeže věcí ze stanů, kde v tu dobu spí jejich majitel,“ varuje policejní mluvčí.

Foto pixabay.com

Štítky stan, krádež, spánek, policie, zloděj, Velké Meziříčí, Rozhledna Fajtův kopec, Huawei

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Neznámý zloděj okradl muže spícího ve stanu. Nyní ho hledají policisté | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.