Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Recidivisté napadli v Telči mladíka, poté ho obrali o tablet. Nyní jim hrozí až deset let

Policisté objasnili případ loupeže, ke které došlo v červnu v Telči. Obětí útoku se stal náhodný mladý muž, který musel čelit fyzickému napadení a následnému odcizení svého tabletu. To vše v podání dvou pachatelů, kterým, i vzhledem k tomu, že jsou recidivisté, hrozí deset let za mřížemi.

K napadení došlo v sobotu 16. června ráno v Telči. Obvinění na tamním vlakovém nádraží přistoupili k mladému muži, který ani jednoho z nich neznal. Ten raději z místa odešel a směřoval na ulici Slavíčkova. Pachatelé ale vyběhli za ním a na ulici ho jeden z nich fyzicky napadl úderem pěstí do oblasti hlavy, jeho mladší komplic napadenému muži vytrhl z ruky tablet a poté oba obvinění z místa utekli. Poškozený následně oznámil fyzický útok policii.

Na základě prověřování se kriminalistům podařilo oba podezřelé identifikovat, vypátrat a dopadnout. Muže ve věku devětatřicet a dvacet let důvodně podezřelé ze spáchání trestného činu zadrželi a oba byli umístěni do policejních cel.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání obou mužů. „Devětatřicetiletý muž z Pelhřimovska a dvacetiletý muž Jihlavska byli obviněni ze zvlášť závažného zločinu loupeže spáchané ve spolupachatelství, starší z nich byl navíc obviněn ještě ze spáchání přečinu výtržnictví,“ řekl Radomír Němec, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Oba obvinění muži byli již v minulosti soudně trestáni a trest si za spáchanou trestnou činnost odpykali i ve věznici. Mladší z nich byl naposledy odsouzen na začátku letošního roku a až do roku 2019 je ve zkušební době uloženého podmíněného trestu odnětí svobody. Případ kriminalisté dále vyšetřují.

„Za spáchaný zvlášť závažný zločin loupeže lze uložit trest odnětí svobody až na deset let,“ dodal vedoucí jihlavských kriminalistů Radomír Němec.

Foto Drbna | Zdroj Policie ČR

Štítky Telč, tablet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Recidivisté napadli v Telči mladíka, poté ho obrali o tablet. Nyní jim hrozí až deset let | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.