Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Šestačtyřicetiletý muž se svým známým ztratil na výletě. Policisté ho našli bez známek života

, aktualizováno 11. července 2018, 11:26

Policisté od včerejší osmé hodiny ranní pátrali po šestačtyřicetiletém muži, a to v lokalitě kolem obce Sedlec na Třebíčsku. Byl se svými známými na výletě nad údolím řeky Oslavy. U vyhlídky u objektu Gloriet se jim však ztratil. Policie ho následně v uvedené lokalitě našla mrtvého.

Podle zjištění ČTK u Sedlece s největší pravděpodobností zahynul děkan a farář z Uherského Brodu na Uherskohradišťsku Josef Pelc. O jeho úmrtí informovaly mimojiné webové stránky farnosti, které uvedly, že muž zemřel v blízkosti Dalešické přehrady.

Informaci o Pelcově úmrtí dnes ČTK potvrdil mluvčí olomouckého arcibiskupství Jiří Gračka. „Můžu potvrdit, že to byla nehoda, tragická událost. Bylo to v rámci rekreace, mělo to být na Vysočině. Detaily nechci moc rozebírat, to je záležitostí dalšího policejního šetření,“ uvedl Gračka.

Před příchodem do farnosti v Uherském Brodě působil Pelc v Přerově, Holešově, Velkých Opatovicích a Lipníku nad Bečvou. V úterý večer sloužilo v uherskobrodském farním kostele osm kněží za Pelce zádušní mši. Kdy a kde se uskuteční jeho pohřeb, farnost zatím nezveřejnila.

Oznámení o pohřešovaném policie dostala v úterý po 8:00. Do pátrání v členitém terénu nasadila i psovody a policejní vrtulník. Skončilo během dopoledne. Další informace policie nezveřejnila.

Podle nepotvrzených informací není vyloučeno, že muž zemřel po pádu. Podle místních jde o místo končící skoro kolmou skálou.

Autoři

Štítky pátrání, policie, úmrtí, Sedlec, okres Třebíč, Oslava, Uherský Brod, okres Uherské Hradiště, Vodní nádrž Dalešice, Kraj Vysočina, Přerov, Holešov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šestačtyřicetiletý muž se svým známým ztratil na výletě. Policisté ho našli bez známek života | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.