Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

VIDEO: Obušek strážníků zachránil život třem psům uvězněným v uzamčeném vozidle

Nad chováním některých majitelů psů zůstává rozum stát. Na městskou policii Praha se minulý týden obrátil náhodný kolemjdoucí s tím, že v uzavřeném vozidle na přímém slunci jsou uvězněni již několik hodin psi, kteří v přehřátém prostředí pomalu ztrácí vědomí. Strážníci museli rozbít obuškem okno a vysvobodit je.

K dramatické situaci došlo na jednom z parkovišť minulou středu. Horké počasí, nedostatek vzduchu a tekutin zapříčinilo, že zvířata začala být netečná. Jejich zoufalé chování neuniklo pozornosti všímavého kolemjdoucího. „Strážníci byli na místě během několika málo minut. K vozidlu cizí stání poznávací značky se nikdo z okolí nehlásil. Uvnitř se nacházeli dva psi, kteří nereagovali na vnější podněty, leželi s vyplazenými jazyky a velice ztěžka dýchali,“ shrnula mluvčí strážníků Irena Seifertová.


S ohledem na celou situaci strážníci vyhodnotili stav jako krizový a okamžitě začali jednat. Pomocí teleskopického obušku rozbili okénko a malátné psi z rozpáleného auta vyprostili ven. Jeden ze psů nebyl schopný chůze. Poté, co byla zvířatům podána voda, začal se jejich stav lepšit.

Při další kontrole auta zaslechli strážníci ze zavazadlového prostoru těžké sípavé oddychování. Pod přepravkami nalezli třetího psa menšího vzrůstu. „Na místo byla přivolána odchytová služba městské policie a z důvodu podezření ze spáchání trestného činu také hlídka Policie ČR. Zhruba půl hodinu poté se k vozidlu dostavil dvacetiletý majitel,“ dodala mluvčí strážníků. Případem se nyní zabývá policie. 

Autoři | Foto MP Praha

Štítky Praha, městská policie, pes, týrání, pes v autě, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Obušek strážníků zachránil život třem psům uvězněným v uzamčeném vozidle | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.