Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: V bedřichovské restauraci vzplál rozpálený olej, zasahovat musely dvě hasičské jednotky

, aktualizováno 3. července 2018, 15:47

Poněkud odlišně si jistě přípravu úterních obědů představovali kuchaři pivnice Praha v jihlavské městské části Bedřichov. V její kuchyni totiž vzplál rozpálený olej ve fritovacím hrnci, kvůli kterému museli být na místo urychleně povolány hasičské jednotky.

Hasiči byli k zásahu povoláni před půl jedenáctou dopolední, k zásahu se nakonec dostavila hasičská jednotka jihlavská i bedřichovská, celkem tedy deset požárníků.

„Hasili jsme rozpálený olej v kuchyňském fritovacím hrnci. Místo bylo hodně zakouřené, museli jsme zasahovat v dýchací technice a použít nucené odvětrání prostor,“ popisuje velitel zásahu Libor Havlíček. „Nebylo vidět na dvacet centimetrů, museli jsme chodit po dvou a použít termokameru.“

Nyní je situace stabilizovaná, přestože zápach kouře je v okolí pivnice stále celkem intenzivní. „Čekáme na definitivní odvětrání postižených prostor a pokles teploty v místech požáru,“ doplnil Havlíček s tím, že poté bude možno předat restauraci majiteli.

Škodu na vybavení kuchyně odhadli hasiči na 1,1 milionu korun. Potvrdit nebo vyvrátit příčinu požáru přijedou v pátek technici.

Foto Dalibor Mašek

Štítky požár, Bedřichov, hasiči, Praha, Libor Havlíček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: V bedřichovské restauraci vzplál rozpálený olej, zasahovat musely dvě hasičské jednotky | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.