Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Devětačtyřicetiletý muž se zákazem řízení zavinil nehodu. Policistům nadýchal skoro tři promile

Žďárští policisté vyjížděli v pondělí 18. června kolem půl osmé večer k dopravní nehodě, která se stala ve Žďáru nad Sázavou. Na svědomí ji má devětačtyřicetiletý muž, který řídil opilý. Navíc vyšlo najevo, že je momentálně bez řidičáku.

Policisté po příjezdu na místo zjistili, že devětačtyřicetiletý řidič s osobním vozidlem Seat Toledo  projížděl po místní komunikaci od křižovatky s ulicí Jihlavská  k benzínové čerpací stanici. „Při průjezdu čerpací stanicí mezi dvěma stojany neodhadl boční odstup od vpravo stojícího vozidla VW Golf a pravým bokem svého vozidla poškodil levé zadní dveře vozidla VW Golf. Ke zranění osob nedošlo,“ sděluje podrobnosti Dana Čírtková, policejní mluvčí. ¨

U řidiče byla provedena dechová zkouška na alkohol, vyšla s pozitivním výsledkem - 2,69 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledek měla také opakovaná dechová zkouška - 2,71 promile alkoholu v dechu.

„Řidič byl následně vyzván k lékařskému vyšetření, které je spojené s odběrem krve, kterému se podrobil ve zdravotnickém zařízení. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda na vozidlech v celkové výši 15 tisíc korun. Při šetření dopravní nehody policisté zjistili, že řidič, který v podnapilém stavu nehodu zavinil, má v současné době platnou blokaci řidičského oprávnění. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí,“ uzavírá policejní mluvčí Čírtková.

Štítky nehoda, alkohol, řidičák, policie, dopravní nehoda, Žďár nad Sázavou, Volkswagen Golf, SEAT Toledo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Devětačtyřicetiletý muž se zákazem řízení zavinil nehodu. Policistům nadýchal skoro tři promile | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.